Nicuşor Dan: În Consiliul General e o atmosferă de miştocăreală şi de glume de prost gust

În Consiliul General este o atmosferă de miştocăreală şi de glume de prost gust, care nu-şi găsesc locul într-un organism care are de gestionat un miliard de euro banii bucureştenilor, a atras atenţia Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, nu stăpâneşte administraţia publică a Bucureştiului, ci abia acum o descoperă, a declarat vineri, la RFI, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, care s-a declarat, de asemenea, nemulţumit de atmosfera din Consiliul General.

"A avut nişte ieşiri, cum a fost cea cu transport gratuit pe RATB, care erau rupte de realitate. S-a corectat. Au fost chestiuni cum a fost numirea la RADET a unor oameni pentru care tot Consiliul General a aflat CV-urile în ziua în care ei au fost numiţi. Şi numirea lor a fost cumva total netransparentă. Nu s-au căutat cu adevărat specialişti. Este adevărat că e un Consiliu de Administraţie pentru 6 luni.

În afară de lucrurile astea trebuie să remarc că nu au fost lucruri cu adevărat rele aşa cum ne obişnuiseră administraţiile. Eu sper în continuare că o să avem un primar care o să încerce să facă cu adevărat administraţie, să nu intre în logica de furtişaguri şi de decizii nocive pentru Bucureşti, cu care ne-a obişnuit administraţia", a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat care este atmosfera în noul Consiliu General al Municipiului Bucureşti şi cum se raportează USB la celelalte partide, Nicuşor Dna a replicat:

"La nivelul substanţial, cel care contează, este o maşină de vot, în care cât a existat majoritatea PSD-ALDE-UNPR, toate proiectele propuse de primar au trecut. Acum, teoretic, UNPR s-a aliat cu PMP, dar se păstrează aceeaşi majoritate. PMP-ul reuşeşte să facă un joc şi de Putere şi de Opoziţie. La nivelul uman, e o atmosferă de miştocăreală şi de glume de prost gust, care nu-şi găsesc locul într-un organism care are de gestionat un miliard de euro banii bucureştenilor".