Nicuşor Dan: Ni se propune să dăm un cec în alb Guvernului! Este abuziv!

Parlamentarilor li s-a cerut practic să dea undă verde Guvernului de a da orice fel de legi în vacanţa parlamentară, susţine Nicuşor Dan, catalogând această practică drept abuzivă.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Parlamentarii USR nu exclud posibilitatea de a se alătura demersului PNL de a ataca la Curtea Constituţională legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, a declarat, joi, liderul formaţiunii, Nicuşor Dan.

"Nu excludem. Oricum este abuziv. Chiar ieri, de la tribuna Parlamentului, multă lume, inclusiv domnul Tăriceanu şi domnul Dragnea au vorbit de reabilitarea Parlamentului şi de limitarea Guvernului în a legifera prin ordonanţe şi acum vedem că ni se propune să dăm un cec în alb Guvernului pe zece teme fără să ni se dea nicio lege precisă. Vor să dea orice lege doresc ei prin ordonanţă", a afirmat Dan, întrebat dacă USR se va alătura demersului PNL de a ataca la Curtea Constituţională acest act normativ.

Potrivit lui Dan, ceea ce s-a propus şi votat în Parlament este ca Guvernul să dea, într-o vacanţă parlamentară foarte scurtă, orice fel de lege.

Nicuşor Dan a mai precizat că USR a votat împotriva acestui proiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne