Nicuşor Dan: Promisiunile PSD nu încap în buget în limita deficitului de 3%. Ceva nu se leagă

"Din calculul nostru, nu ies nişte bani - la cum au fost făcute promisiunile electorale, pe un deficit de 3%... Ceva nu se leagă", a atras atenţie liderul USR Nicuşor Dan.
Nicusor Dan(Presedinte USR), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
16.01.2017

Implementarea tuturor măsurilor promise de PSD în programul de guvernare va duce fie la deficit foarte mare, fie la îndatorare foarte mare, fie la inflaţie, a avertizat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Niucşor Dan, citat de News.ro.

"În opinia specialiştilor noştri, este imposibil ca promisiunile electorale ale PSD să încapă într-un proiect de buget în limita unui deficit de 3 la sută", a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă se aşteaptă la introducerea de noi taxe sau la recesiune, liderul USR a replicat:

"Aşa cum a început PSD pare că vrea să arunce cu bani, iar a arunca cu bani nu poate să ducă decât fie la deficit foarte mare, fie la îndatorare foarte mare, fie la inflaţie. Suntem foarte curioşi cum va arăta calculul bugetului. Din calculul nostru, nu ies nişte bani - la cum au fost făcute promisiunile electorale, pe un deficit de 3%... Ceva nu se leagă şi vrem să vedem cum va rezolva PSD această ecuaţie".

În acelaşi timp, Nicuşor Dan a afirmat că USR va veni cu amendamente la Legea bugetului şi va analiza fiecare propunere în parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor