Nicuşor Dan rămâne anti-Sistem. Respinge orice alianţă cu PSD şi PNL

Liderul USB susţine că nici înainte nici după alegerile parlamentare formaţiunea pe care o conduce nu se va alia cu cele două mari partide.
Clotilde Armand, Nicuşor Dan, conferinţă de presă 8 iunie 2016 la sediul USB
Clotilde Armand, Nicuşor Dan, conferinţă de presă 8 iunie 2016 la sediul USB (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România nu va face alianţe cu PNL sau PSD, nici înainte nici după alegeri, a declarat pentru RFI liderul USR, Nicuşor Dan.

"Nici înainte, nici după alegeri nu vom face alianţe, pentru că partidele pe care le pomeniţi şi partidele desprinse din ele, partidele care au fost deja într-un fel sau altul la putere nu sunt în momentul de faţă cu adevărat un partener de dialog şi ne-am pierde credibilitatea, dacă am face orice fel de alianţă cu ele", a răspuns Nicuşor Dan întrebat dacă formaţiunea sa va face o alianţă cu cele două partide menţionate anterior.

"Asta nu înseamnă însă că nu vrem ca de mandatele noastre din Parlament să depindă formarea Guvernului, caz în care vom participa la negocierile cu preşedintele României pentru numirea primului-ministru şi la negocierile cu primul-ministru pentru formarea Guvernului, pentru a include în programul de guvernare lucruri din programul nostru, cu termene, cu ameninţarea faţă de Guvern că îi retragem sprijinul, dacă lucrurile acelea nu se întâmplă. Deci vrem să fim în Parlament şi să sprijinim un Guvern, însă să avem doar o relaţie cu Guvernul, nu şi cu celelalte partide care-l sprijină", a adăugat liderul USB.

Reamintim că Nicuşor Dan şi formaţiunea sa - Uniunea Salvaţi Bucureştiul - au fost revelaţia alegerilor locale în Bucureşti, unde au obţinut un scor mai mare decât PNL. Ulterior, Dan a anunţat că formaţiunea sa îşi propune să intre şi în Parlament, astfel că USB a devenit Uniunea Salvaţi România, care are ca ţintă pentru alegerile parlamentare din toamnă un scor electoral de 10%.

"10 % este ţinta pe care noi ne-am fixat-o pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte mulţi factori pe care nu-i controlăm, e un factor de notorietate, de fapt, el este principalul, e un factor de resurse pe care vom reuşi sau nu să le atragem. Eu cred că în măsura în care oamenii vor ajunge să ştie cine suntem şi ce vrem mulţi dintre ei vor veni către noi.", a anunţat recent Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne