Nicuşor Dan: România a pierdut într-o noapte un miliard de euro. Avem 10 zile să oprim cel mai mare tun din istorie

"Avem zece zile să oprim cel mai mare tun din istoria României, până la intrarea în vigoare a ordonanţei de amnistiere. Protestăm, boicotăm, depunem moţiune de cenzură, sesizăm instituţii, dăm în judecată Guvernul", a subliniat liderul USR Nicuşor Dan.
Andrei Pricopie
01.02.2017

alte articole

Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
01.02.2017

România a pierdut într-o noapte un miliard de euro - atât este prejudiciul produs de funcţionari şi demnitari corupţi în doar doi ani de zile, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, după ce Guvernul Grindeanu a dat, noaptea, pe furiş, o lovitură grea luptei anticorupţie din ţara noastră.

"Avem zece zile să oprim cel mai mare tun din istoria României, până la intrarea în vigoare a ordonanţei de amnistiere. România poate pierde un milion de oameni care de azi-noapte se gândesc, probabil, să plece din ţara în care există două categorii de cetăţeni, unii care au dobândit dreptul legal de a fura şi ceilalţi.

Avem zece zile să-i convingem că România mai are speranţa să fie o ţară normală, în care toţi suntem egali în faţa legii. Avem zece zile. Protestăm, boicotăm, depunem moţiune de cenzură, sesizăm instituţii, dăm în judecată Guvernul. Primim îndemnuri să demisionăm din Parlament. Dacă demisia ar avea vreun efect am face-o acum, şi eu şi toţi parlamentarii USR, fără ezitare", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, obiectivul este acum să oprească prin orice mijloace adoptarea ordonanţei privind amnistia şi a legii de graţiere, iar demisia nu rezolvă acest lucru şi nici nu va duce, aşa cum speră mulţi, la declanşarea alegerilor anticipate.

"Demisia va lăsa majoritatea PSD-ALDE fără opoziţie. Ideea că li se va face ruşine să rămână singuri în Parlament e nerealistă. Nu au ruşine. Constituţia României nu prevede decât o singură cale de declanşare a anticipatelor, respectiv dizolvarea Parlamentului.

Iar aceasta se poate întâmpla, în sistemul nostru constituţional, numai prin respingerea a două propuneri succesive de prim-ministru de către Parlament. Rezultatul practic al demisiei tuturor parlamentarilor din Opoziţie ar fi că vom rămâne cu un Parlament format numai din PSD şi ALDE pe cap, timp de 4 ani. Adică un scenariu de coşmar", a afirmat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor