Nicuşor Dan, semnal de alarmă: Ploaie de contestaţii împotriva USR

Cursa electorală pentru alegerile parlamentare a intrat în faza pe contestaţii - liderul USR Nicuşor Dan se plânge că adversarii săi politici au lansat un asediu juridic împotriva partidului său, cu scopul de a-i bloca accesul la alegeri.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu mai puţin de 50 de contestaţii au fost depuse până luni împotriva listelor de candidaţi ale Uniunii Salvaţi România pentru alegerile din decembrie 2016, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui comunicat de presă, liderul USR Nicuşor Dan.

"În unele judeţe au fost depuse mai multe contestaţii, de exemplu în judeţul Prahova, în fieful lui Sebastian Ghiţă, au fost depuse cinci contestaţii, două din partea unor persoane private, două din partea A.C.A.S.A şi una PER. Toate au fost respinse, dar contestatarii au drept de apel în termen de 48 de ore.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse de către Partidul Ecologist Român care a încheiat înţelegeri locale cu PSD. O contestaţie este depusă de Nicoleta Monica Petruţ, persoana care a contestat şi fuziunea USB cu USR, reprezentată de avocatul PSD. Până acum au fost respinse 8 contestaţii şi nu a fost admisă niciuna, a declarat Nicuşor Dan.

Reamintim că în urma cu câteva zile în urmă, liderul USR acuza, în cadrul unei conferinţe de presă, un atac premeditat împotriva partidului său orchestrat de PSD-ul lui Liviu Dragnea.

"PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvaţi România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună beţe-n roate unui partid nou", a afirmat joi Nicuşor Dan.

Liderul USR a comparat acţiunea PSD împotriva Uniunii Salvaţi România cu cea din alegerile din 2014, când PSD a încercat să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze:

"Este exact acelaşi lucru pe care l-a făcut PSD în noiembrie 2014 la alegerile prezidenţiale. Atunci a încercat să oprească românii din diaspora să voteze, acum încearcă să oprească un partid nou, care promovează valori total opuse PSD-ului, să participe la alegeri".