Nicuşor Dan: "USR este un partid al oamenilor care luptă pentru oprirea jafului din banii publici"

Liderul USR a anunţat că formaţiunea sa va susţine un premier tehnocrat şi se va bate pentru eficientizarea procesului de achiziţii publice, de care depinde "sifonarea" câtorva miliarde de euro pe an.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România îşi propune să obţină 10% din voturi la alegerile pentru Parlament şi să susţină un premier tehnocrat. Ca nou "jucător" pe scena politică, USR va avea ca prioritate eficientizarea achiziţiilor publice, a anunţat luni liderul formaţiunii, Nicuşor Dan.

În cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat un sumar al deciziilor luate la congresul de fuziune între Uniunea Salvaţi România, Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea, congres ce a avut loc duminică, liderul formaţiunii a mai precizat că USR va înfiinţa 20 - 25 de filiale în ţară până la jumătatea lunii septembrie şi filiale în toate judeţele până la finalul lui septembrie a.c.

"USR este un partid nou înfiinţat special să cuprindă forţe politice din toată ţara şi să participe la alegerile parlamentare. După ce tribunalul va confirma această fuziune va rămâne numai USR", a anunţat Nicuşor Dan.

"În congres am reconfirmat faptul că USR este un partid în care se regăsesc oameni cu ideologii diferite ceea ce îi aduce împreună este lupta pentru o adevărată societate în România, pentru o administraţie publică reală, pentru depolitizarea instituţiilor publice, pentru oprirea jafului din banii publici, pentru o clasă de oameni politici care se ocupă de interesul public şi nu de interesul lor personal.", a declarat Nicuşor Dan.

Ca şi obiectiv pentru alegerile parlamentare, USR îşi propune să obţină 10% din voturi.

Cât despre numele celor ce se vor regăsi pe listele pentru Parlament, Nicuşor Dan a declarat că nu a fost încă luată o decizie urmând ca la congresul din octombrie al partidului să se decidă dacă pe liste se vor regăsi şi persoane care au intrat în urma alegerilor locale în Consiliul General sau consiliile de la sectoare. Liderul USB a precizat că ar prefera ca cei intraţi în consilii să îşi ducă mandatele până la final, dar că o decizie o va lua partidul.

"În funcţie de care vor fi cele mai potrivite persoane, vom decide atunci. La nivel de Bucureşti sunt 200 de persoane care cer admiterea şi la nivel de ţară sunt 1000.", a declarat Nicuşor.

Întrebat dacă a avut discuţii cu miniştri din guvernul Cioloş, pentru o eventuală candidatură a acestora pe listele USR, Nicuşor Dan a negat acest lucru, susţinând că a discutat cu miniştrii Guvernului Cioloş doar pe teme profesionale.

"Oamenii de profilul Voiculescu, Ghinea, Cioloş, sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm însă nu au existat discuţii pentru liste ci pe teme profesionale.", a declarat Nicuşor Dan declarând că uşa formaţiunii sale este deschisă pentru aceştia dacă vor să se înscrie ca membri, însă o eventuală candidatură a lor o va decide partidul.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Dacian Cioloş premier, Nicuşor Dan a afirmat că "avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă in procesul de decizie oameni cu competenţe din societatea civilă, ceea ce premierii politici nu au făcut niciodată până acum", lucru care e util să se întâmple, şi a confirmat că USR va susţine, dacă va intra în Parlament, un premier tehnocrat iar Dacian Cioloş este una dintre opţiuni.

"Vrem să intrăm în Parlament şi de mandatele noastre să depindă formarea Guvernului!", a reiterat Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai precizat că formaţiunea sa îi va prezenta preşedintelui Iohannis propria sa propunere de premier tehnocrat şi că din punctul său de vedere negocierile se vor purta în special pe partea de program de guvernare.

"Unul dintre cele mai importante lucruri pentru care ne vom bate va fi eficientizarea procesului de achiziţii publice în România. De modul în care se controlează procesul de achiziţii publice depinde sifonarea câtorva miliarde de euro pe an.", a mai adăugat Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne