Noi mărturii despre obiceiurile generalului Gabriel Oprea. Coloană oficială, la meci şi la mânăstire

În timp ce MAI a declarat silentio stampa în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, refuzând să răspundă la întrebările legate de circumstanţele în care s-a produs accidentul, în presă apar noi mărturii deloc favorabile vicepremierului.
Poliţist pe motocicletă
Poliţist pe motocicletă (Epoch Times România)

Conform Digi24, tot mai mulţi poliţişti povestesc sub protecţia anonimatului că dispozitivele care-l însoţesc pe vicepremier merg şi cu 160-180 de kilometri la oră iar Oprea ar merge însoţit de coloană inclusiv când se întoarce de la meciuri de fotbal.

Astfel, un poliţist a declarat pentru Digi că, după meciul naţionalei de fotbal a României la Ploieşti cu Insulele Feroe, coloana de maşini l-a preluat pe vicepremier iar pe DN1 se mergea cu 160-180 km pe oră.

"Mi-a povestit un coleg că a făcut până în patru ore şi un sfert de la Mânăstirea Moldoviţa până în centrul Bucureştiului, pe Buzeşti. Toţi tremurau, îţi dai seama cât de tare au mers. Mi-a spus ăla: bine că am ajuns, că nu mai pot" a declarat un alt poliţist.

De asemenea, un martor cu identitate protejată a relatat că în Bucureşti merge cu viteză tot timpul. „De acasă de la el, (n.r. Bucureşti, sectorul 5) până pe Jandarmeriei, 4, cel mult 5 minute. E strigător la cer ceea ce s-a întâmplat. Oricum, nu ne aşteptam la atâta solidaritate. Ne gândeam oricând că se poate întâmpla ceva. Ne aşteptam în fiecare zi, un pieton, un şofer grăbit... Dar nu ne gândeam că o să fie unul de-al nostru. Nu puteţi să vă imaginaţi! Se plângea pe staţie în tot Bucureştiul”.

Amintim că, marţi, un poliţist de la Brigada Rutieră a decedat după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe şosea în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă. Poliţistul a fost avansat în grad post mortem de Gabriel Oprea, considerând că acesta a murit în misiune.

Însă care era misiunea? Presa a citat surse care susţin că Oprea se ducea spre MAI după ce a fost la un restaurant din Cotroceni şi l-au acuzat pe general că nu este prima dată când a folosit poliţia în scopuri personale beneficiind de coloană oficială în contextul în care, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar "în situaţii deosebite".

Pentru a afla mai multe despre controversele din jurul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, vă recomandăm să citiţi articolul Cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe Oprea. O înmormântare şi întrebări fără răspuns.