Nora lui Smirnov riscă să fie retrasă din cursa electorală pentru Duma de Stat a Rusiei

Epoch Times România
09.11.2011

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Federaţiei Ruse vrea s-o retragă pe nora liderului autoproclamatei republici nistrene Marina Smirnova din cursa electorală pentru alegerile în Duma de Stat, informează gazeta.ru, citată de UNIMEDIA.

Potrivit sursei, CEC-ul s-a adresat Curţii Supreme de Justiţie, cerând anularea înregistrării sale în calitate de candidat din partea partidului "Spravedlivaia Rossia". Motivul invocat - triplă cetăţenie. "La CEC a parvenit informaţia de la Comisia de anchetă, potrivit căreia Smirnova este cetăţean al Ucrainei şi Republicii Moldova. Această informaţie a fost confirmată de către Serviciul Federal de Migraţie", se spune în hotărârea adoptată marţi de Comisia Electorală Centrală.

La data înregistrării cadidaturii sale, CEC-ul nu dispunea de informaţia potrivit căreia Smirnova este cetăţean a trei ţări, se mai spune în document. Potrivit legislaţiei ruse, deputaţii în Duma de Stat nu pot avea cetăţenia altor state decât cea a Federaţiei Ruse.

UNIMEDIA aminteşte că, la 20 august, nora lui Smirnov, Marina Smirnova, a fost chemată la Procuratura de la Moscova pentru a depune mărturii cu privire într-un dosar referitor la "infracţiuni comise împotriva Federaţiei Ruse”.

Totodată, comisia de anchetă din Federaţia Rusă şi-a declarat intenţia de a-i aduce forţat în faţa anchetatorilor pe inculpaţii în dosarul privind furtul a 160 de milioane de ruble, printre care se numără vicepreşedintele Băncii Republicane Transnistrene, Oleg Briziţki, şi fiul liderului din Transnistria, Oleg Smirnov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor