Noul şef al CSM, despre deţinuţii scriitori: "Este imposibil ca o carte să fie scrisă în 48 de ore"

.
. (Photos.com)

Numit miercuri în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron a abordat, în discursul său şi fenomenul deţinuţilor scriitori, care au produs un val de aşa-zise "cărţi ştiinţifice" pentru a ieşi mai repede din închisoare.

"Atunci când vă interesaţi de activitatea unui organism de genul CSM, puteţi să urmăriţi pe site comisia pe care eu am întemeiat-o, comisia 1, pe care eu am propus-o, pentru că am văzut că judecătorii sunt parte din aceste lucruri de eliberare condiţionată. Este imposibil ca o carte să fie scrisă în 48 de ore, şi nu sunt toate ştiinţifice, nu orice este tipărit înseamnă că este o carte. Noi putem avea iniţiative în acest domeniu, pe care le putem trimite la Ministerul Justiţiei. Ministerul va urma după aceea să le studieze", a declarat Mircea Aron, citat de B1 TV.

Reamintim că plenul CSM s-a reunit miercuri pentru a-şi alege un nou preşedinte şi un nou vicepreşedinte, pentru aceste funcţii candidând doar două persoane - judecătorul Mircea Aron, respectiv procurorul Luminiţa Palade.

Recomandăm şi Care sunt cei mai prolifici scriitori din penitenciar. Lista completă a "producătorilor" de lucrări ştiinţifice