Numărul imigranţilor în Marea Britanie a fost cu aproape 350.000 mai mare decât se credea (ONS)

(NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)

Migraţia netă în Marea Britanie din în ultimii zece ani a fost cu 346.000 de persoane mai mare decât cea declarată anterior, deoarece oficialii nu au inclus noile sosiri de pe aeroporturile regionale, indică cifre noi furnizate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) şi preluate de The Independent.

Potrivit publicaţiei britanice, eroarea de calcul indică un aflux de imigranţi echivalent cu populaţia din Cardiff şi alimentează temerile persistente că imigraţia din Europa de Est în timpul conducerii laburiste a fost cu mai mare decât estimările oficiale anterioare propuse.

ONS a dat vina pe 'prelevarea de probe insuficiente' în ceea ce priveşte pasagerii, în condiţiile în care statisticienii s-au axat prea mult pe imigranţii care ajungeau pe aeroporturile mari cum ar fi Heathrow, Gatwick şi Manchester, în pofida revoluţiei low-cost din cei zece ani care au urmat anului 2000, care a presupus creşterea spectaculoasă a numărului de transportatori low-cost care înfiinţau rute noi.

Multe dintre aceste noi rute legau statele recent intrate în UE cu aeroporturi precum Luton, Stansted, Doncaster, Sheffield, Bournemouth şi Southampton. Astfel, Hub-urile regionale au asistat la o creştere semnificativă a numărului de pasageri în prima jumătate a perioadei menţionate, atunci când s-a estimat că 4 din 10 sosiri s-au înregistrat pe un aeroport local.

'Ceea ce au indicat cele mai recente statistici ale ONS este punctul în care, în anii care au urmat anului 2000, imigraţia a scăpat de sub control', a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Cifrele arată numărul imigranţilor care au sosit în Marea Britanie între 2001 şi 2011, iar datele iniţiale s-au bazat pe Studiul Internaţional privind Pasagerii (IPS), dezvoltat iniţial în anii '60 pentru a urmări mişcările de populaţie în şi din Marea Britanie.

Cu toate acestea, numărul de rute care leagă aeroporturile din Marea Britanie cu Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia (ţări care au aderat la UE în 2004) a crescut de la 30 în 2001 la un maxim de 190 în 2007. Acest lucru a făcut ca persoanele care au sosit pe aeroporturile regionale din aceste ţări între 2004 şi 2008 să nu fie luate în calcul în datele oficiale.

În conformitate cu noul sistem de numărare, imigraţia în Marea Britanie a atins apogeul în 2006, la 265.000 de persoane, atunci când numărul de sosiri a fost cu 67.000 mai mare decât au sugerat estimările iniţiale. Anterior se crezuse că migraţia netă a atins cel mai înalt nivel în 2010, atunci când cifra a fost de 252.000 de persoane. Anul trecut, migraţia netă a crescut la 212.000 de persoane, de la 154.000 în anul precedent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe