O navă a luat foc pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

(PHOTOS.COM)

Pe Canalul Dunăre - Marea Neagră a luat foc sâmbătă noapte un împingător cu şapte marinari la bord, care transporta şase barje cu minereu de fier, pompierii luptându-se mai multe ore pentru stingerea flăcărilor. Nu s-au înregistrat persoane rănite.

Incendiul a fost anunţat vineri, în jurul orei 22.30, când împingătorul Dunafoldvar, sub pavilion unguresc, se afla la kilometrul 29 500 al Canalului Dunăre - Marea Neagră în dreptul localităţii Poarta Albă, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Nava a fost imediat îndreptată spre mal pentru evacuarea membrilor echipajului, la locul respectiv deplasându-se mai multe echipe de pompieri ale ISU Dobrogea, precum şi o navă pompier. Peste cinci ore au fost necesare pentru ca pompierii să stingă focul.

Vasul a fost în pericol, deoarece pe navă erau şi 90 de tone de combustibil, care a reuşit să fie evitat prin intervenţia promptă a pompierilor, care au împiedicat flăcările să ajungă în apropierea rezervoarelor.

Conform primelor informaţii, focul ar fi pornit de la o instalaţie la care a s-a produs un scurtcircuit.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai unei firme de depoluare, care au instalat baraje de reţinere a produselor petroliere pentru a preîntâmpina o posibilă poluare.

Echipajul împingătorului era format din şapte marinari, dintre care doi români şi cinci unguri, aceştia nefiind afectaţi fizic de incendiu.

Împingătorul plecase din Constanţa şi mergea cu cele şase barje cu minereu de fier către Austria.

În timpul intervenţiei, navele au circulat pe canal cu restricţie de viteză în zona respectivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne