O nouă campanie anti Traian Băsescu, marca Dan "Felix" Voiculescu & Antena 3

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Campaniile de asmuţire a opiniei publice contra preşedintelui Băsescu iniţiate de trustul lui Dan "Felix" Voiculescu au atins marţi un nou apogeu, în luna premergătoare alegerilor europarlamentare.

Îmbrăcaţi în tricouri negre inscripţionate cu sugestivul "Mi-e ruşine cu preşedintele ţării mele", realizatorul TV Mihai Gâdea (care pierde procese după proces cu cei ce l-au acţionat în instanţă pentru calomnie şi/sau limbaj injurios) şi Adrian Ursu, directorul editorial al grupului Intact (grup implicat în dosarul de şantaj la adresa administratorului RDS & RCS) i-au îndemnat pe românii care, asemenea lor, "se ruşinează" cu preşedintele Băsescu să trimită mesaje video, foto şi audio la o adresă de mail înfiinţată special pentru această campanie, precum şi la un număr de telefon alocat acestui demers.

"România este a noastră, a celor care locuim în ea şi care ne simţim mândri că suntem români. Problema este reprezentată de cei care au confiscat această ţară şi care ne fac să ne fie ruşine", le-a explicat Gâdea, telespectatorilor, folosindu-se chiar de sloganul pentru alegeri europarlamentare al PSD.

Premierul Victor Ponta şi-a adus şi el obolul la această campanie, printr-o intervenţie telefonică la Antena 3, în cadrul căreia a explicat cum a depus el o sesizare la Curtea Constituţională a României împotriva lui Băsescu, pentru a "sancţiona" implicarea în campania electorală a PMP.

Am întrebat-o pe dna Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) ce şanse sunt ca instituţia din care face parte să sancţioneze noul derapaj al Antenei 3:

"Antena 3 nu mai e demult un post de ştiri, ci un post de campanii politice. Niciuna dintre campaniile politice desfăşurate de acest post în ultimul an nu a fost sancţionată de către CNA, ba dimpotrivă: preşedintele Consiliului s-a asociat public şi în mod repetat cu sclavul Antenei 3 în şedinţă publică a CNA, când se analiza chiar campania "10 ani de sclavie". Nu m-ar mira că atunci când vom analiza această nouă campanie politică a Antenei 3, preşedintele CNA să afirme public ca şi ei îi e ruşine cu preşedintele României. Aşadar, nu aştept din partea CNA o intervenţie conformă cu legislaţia audiovizualului şi în sensul echilibrării demersurilor Antenei 3, chiar dacă subiectul va fi analizat de Consiliu." a anticipat dna Iorga poziţia CNA, supranumit in ultima vreme Consiliul Naţional al Antenelor, pentru politica de apărare a posturilor lui Dan Voiculescu, în contrapartidă cu sancţionare zeloasă a postului B1 TV.

Reamintim că postul Antena 3, parte a grupului Intact este deţinut de Dan Voiculescu, fondator al USL şi declarat oficial de CNSAS turnător al fostei securităţi, sub numele de cod Felix. Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare şi este de asemenea cercetat penal şi în dosarul de şantaj la adresa administratorului RCS & RDS.

La Antenele lui Voiculescu au fost susţinute de-a lungul timpului numeroase campanii virulente de denigrare a preşedintelui, a instituţiilor anticorupţie, precum ANI şi DNA, a procurorilor, jurnaliştilor independeţi, precum Andreea Pora, a oamenilor de cultură (reamintim linşajul mediatic la adresa lui Andrei Pleşu) şi în genere a tuturor celor care nu se lasă "îndoctrinaţi" de USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne