O nouă rundă de negocieri pentru formarea guvernului grec s-a încheiat luni fără niciun rezultat

Epoch Times România
15.05.2012

O nouă rundă de negocieri pentru formarea guvernului grec s-a încheiat luni fără niciun rezultat, dar discuţiile vor fi reluate marţi.

La negocierile următoare, vor lua parte toate formaţiunile cu excepţia extremei-drepte.

Preşedintele Carolos Papoulias a propus formarea unui guvern de tehnocraţi. Însă şansele de succes sunt minime, potrivit analiştilor.

Trei tentative precedente de formare a unui cabinet au eşuat. Dacă partidele nu vor reuşi să ajungă la un acord, vor trebui convocate noi alegeri, ce ar urma să aibă loc luna viitoare.

Blocul SYRIZA, a doua forţă politică din Parlament, nu a luat parte la discuţii, pentru că refuză să se alăture oricărei coaliţii care va impune noi măsuri de austeritate.

"Situaţia este foarte dificilă. Nu sunt optimist", a declarat Evangelos Venizelos, liderul partidului socialist PASOK, după discuţiile ce au durat circa o oră.

Majoritatea alegătorilor greci au susţinut partidelor care se opun măsurilor de austeritate, impuse în schimbul unor pachete de salvare UE-FMI.

Bursele europene s-au prăbuşit luni, pe fondul incertitudinii din Grecia, iar euro a ajuns la 1,28 dolari, cu 0,54% mai puţin decât vineri.

În aceste condiţii, miniştrii de finanţe din zona euro au avertizat luni că Atena trebuie să respecte termenii pachetului de salvare, dacă vrea să primească noi fonduri, pentru a evita falimentul, şi să nu fie exclusă din zona euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor