O nouă tragedie: Un copil de 3 ani muşcat de faţă şi de cap de un câine maidanez

Câine fără stăpân.
Câine fără stăpân. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

La 5 zile după moartea lui Ionuţ, copilul de patru ani omorât de câini în Bucureşti, un alt copil ajunge la spital, muşcat de un câinie vagabond. Un băieţel de trei ani din comuna dâmboviţeană Potlogi a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce a fost muşcat de faţă şi de cap de un câine.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, copilul a fost muşcat de un câine, pe stradă, unde se află cu sora sa în vârstă de cinci ani. Câinele care l-a muşcat pe copil nu are stăpân şi trăieşte pe un teren unde se depozitează gunoiul din comuna.

"Primele noastre date arată că băieţelul de trei ani era pe stradă în Potlogi, satul Romaneşti, împreună cu sora sa, iar la un moment dat a fost muşcat de un câine maidanez de cap şi de faţă. Practic, au rămas colţii animalului în zonele unde a fost muşcat. Imediat, părinţii copilului l-au luat pe acesta şi l-au dus la dispensarul comunal, de unde după ce a primit îngrijiri medicale s-a sunat la Garda de Intervenţie Potlogi. Imediat a venit o ambulanţă SMURD care l-a transportat pe pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Ţelea.

Copilul este în stare stabilă şi va fi supus mai multor investigaţii, au declarat medicii care l-au îngrijit, urmând să se stabilească dacă se impune trimiterea lui la o unitate medicală din Bucureşti.

"Poliţia a declanşat cercetări imediat ce au aflat că un copil a fost muşcat de câine. O echipă de cercetare a mers la locul incidentului, iar primele date arată că băieţelul, care va împlini în octombrie trei ani, se află în apropierea locuinţei sale şi a fost muşcat de un câine în zona feţei şi a craniului. S-au constituit echipe pentu a identifica şi prinde câinele, iar Poliţia a informat Direcţia Santitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor Dâmboviţa pentru a lua măsurile legale care se impun într-un astfel de caz", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, subinspector Alexandra Niculae.

Părinţii acuză primăria din localitate că nu-şi face datoria de a aduna câinii de pe străzi, iar aceştia sunt un real pericol pentru copii şi adulţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne