Oana Hăineală candidează la postul de Procuror General al României

Procuroarea Oana Hăineală, fost preşedinte al CSM şi-a depus candidatura pentru funcţia de Procuror General al României, rămasă vacantă după ce Tiberiu Niţu,implicat în scandalul coloanelor oficiale, a demisionat.
Oana Andreea Hăineală, Preşedinte CSM
Oana Andreea Hăineală, Preşedinte CSM (Epoch Times România)

Oana Hăineală, fosta şefa a Consiliului Superior al Magistraturii va candida pentru funcţia de Procuror General al României, relatează B1 TV. Procuroarea şi-a depus candidatura marţi.

Membru al CSM din 2012, procurorul Hăineală are la activ un mandat de vicepreşedinte al instituţiei şi unul de preşedinte al CSM.

Din iulie 2010 până în ianuarie 2011 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov iar anterior, consilier al Preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, în perioada februarie - iulie 2010, arată sursă citată.

Oana Hăineală şi-a început cariera în sistemul judiciar în anul 1998, ca avocat în baroul Bacău.

Miercuri a fost ultima zi de depunere a CV-urilor, urmând ca joi ministrul Justiţiei să anunţe numele candidaţilor înscrişi în cursă. După analiza dosarelor de candidatură - cel mai probabil pe 22 martie - Raluca Prună va transmite CSM numele candidatului care a trecut la interviul organizat de ministrul Justiţiei.

Procedura de selecţia a fost demarată în luna februarie de Ministerul Justiţiei, după demisia lui Tiberiu Niţu, implicat în scandalul coloanelor oficiale. Reamintim că Niţu a fost acuzat că a beneficiat ilegal de coloane oficiale, mulţumită fostului vicepremier, Gabriel Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne