Obrazul subţire, cu case de avocatură scumpe se ţine. PMB plăteşte averi pe avocaţi

Primăria condusă de Sorin Oprescu a plătit în 2014 echivalentul a 1/3 din costul pasajului de la Piata Presei unor case de avocatură, deşi avea angajată o întreagă armată de jurişti.
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Primăria Capitalei a plătit în anul 2014 - an în care primar a fost Oprescu - peste 21 milioane de lei către 11 firme de avocatură pentru servicii juridice, în condiţiile în care în cadrul Direcţie Juridice lucrau nu mai puţin de 71 de jurişti, plătiţi şi ei cu salarii de 1,7 milioane de lei, reiese dintr-un raport al Curţii de Conturi obţinut de Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, plăţile către casele de avocatură s-au făcut în baza unui acord cadru încheiat în august 2013, pe o perioadă de 4 ani, acesta fiind atribuit prin selecţie pe baza de anunţ de participare. În comparaţie, pasajul rutier de la Piaţa Presei a costat circa 60 milioane lei.

Firmele de avocatură cu care s-au încheiat contracte în baza acordului-cadru sunt, potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Capitalei: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, firma la care lucrează mama vitregă a lui Dan Şova, Zamfirescu, Racoti & Partners; Leaua şi Asociaţii; Firon Bar - Nir, Mocanu şi Asociaţii, Grigorescu, Ştefănică şi Asociaţii, Asocierea Mitu şi Constantinof.

Hotnews.ro a solicitat Primăriei, încă din 2013, în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public să comunice sumele plătite caselor de avocatură, însă municipalitatea a ţinut aceste informaţii la secret.

Articolul integral poate fi citit aici