Sorin Oprescu speră să fie văzut la Primărie din nou

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat luni la Tribunalul Bucureşti unde se judecă un nou termen în dosarul în care e acuzat de luare de mită.

Întrebat la ieşirea de la Tribunal dacă o să-l mai vadă lumea la primărie, edilul, care a contestat în instanţă arestul la domiciliu, a răspuns: "da, eu sper că da".

Reamintim că primarul suspendat al Capitalei a fost trimis în judecată pe 20 noiembrie, fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Alături de el au fost deferite instanţei mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcţiei Economice din Primăria Generală, Florin Şupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca (fost şofer al lui Oprescu) şi Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti.

Potrivit procurorilor anticorupţie, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne