Octavian Ţîcu: Structurile de forţă, poliţia şi organele de anchetare, în complicitate cu actuala putere

Drama cazului în care un tânăr a fost ucis în bătaie de câţiva sportivi nu constă în modul în care s-a desfăşurat acea bătaie ci în faptul că s-a încercat tergiversarea acestui caz, iar dacă tânărul nu ar fi decedat, probabil nici nu s-ar fi aflat despre bătaie, a menţionat fostul boxer, Octavian Ţîcu.
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova (facebook.com)

Istoricul şi fostul boxer Octavian Ţîcu consideră că sportivii implicaţi în uciderea tânărului de 30 ani în faţa unui local din municipiul Chişinău, membri ai FEA (Fighting & Entertainment Association) condusă de Dorin Damir, finul liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-ar afla ”sub patronajul lui Plahotniuc” şi că nu ar avea nimic în comun cu performanţa sportivă.

”Mulţi dintre aceşti sportivi nu au ieşit niciodată în afara Republicii Moldova şi şi-au făcut aici toate titlurile invitând adversarii pe care i-au dorit, cu care de obicei se înţeleg şi îi plătesc pentru ca ei să cedeze meciurile şi să creeze impresia că noi avem mari luptători. Deci există o structură întreagă de băieţi bine antrenaţi care îndeplinesc la comandă ceea ce le spune regimul şi am văzut aceşti băieţi în mai multe circumstanţe, sunt soldaţii regimului care stau în spate dincolo de acei paramilitari pe care îi are deja, mă refer la agenţiile de pază şi securitate şi care sunt la cheremul regimului şi care se suprapun deja cu instituţiile statului, fiind într-un fel o asigurare triplă”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21.

Mai mult decât atât, istoricul a menţionat că în prezent structurile statului şi anume Ministerul Afacerilor Interne (MAI), forţele din subordinea MAI, Scut, Fulger şi tot ceea ce ţine de structurile speciale, cele mai importante instrumente fiind totuşi Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie, acţionează selectiv constituind un tot întreg.

Acesta a ţinut să specifice că aceşti sportivi trăiesc într-un spaţiu imaginar al infailibilităţii, crezând că este permis orice. Mai mult decât atât, Ţîcu a punctat că drama acestui caz nu constă în modul în care s-a desfăşurat bătaia şi ce s-a întâmplat între acei luptători, ci în faptul că s-a încercat interpretarea şi tergiversarea acestui caz. Mai tragic este felul în care poliţia a ştiut să tărăgăneze desfăşurarea cazului, întrucât dacă acel tânăr nu ar fi decedat, probabil nici nu s-ar fi aflat despre bătaie, aşa cum nu se ştie de mulţi alţi băieţi bătuţi sau pierduţi, a mărturisit fostul boxer.

”Este o lume în care ei trăiesc ca bandiţii anilor 90. Noi am trecut această perioadă în care grupările criminale asigurau protecţie pentru membri indiferent de lucrurile pe care le comiteai erai în afara legii în înţelegere cu poliţia. Lucrurile acestea se află acum, după câte vedem, într-o complicitate de 100 la sută a structurilor de forţă, poliţiei şi organelor de anchetare cu actuala putere”, a adăugat istoricul.

Totodată a subliniat Octavian Ţîcu, în acest moment presa, partidele de opoziţie şi societatea civilă, ar trebui să ia atitudine şi să formeze front comun, întrucât acesta ar fi ”momentul prielnic pentru a bate un cui în acest sicriu al guvernării”.

Cu toate că cei doi sportivi au declarat că ei s-au apărat, Ţîcu a subliniat că ”autoapărarea sportivului se termină atunci când adversarul este la pământ, mai departe începe crima”, iar din spusele unor martori, tânărul a fost lovit cu bestialitate, cu picioarele în cap şi abdomen, după ce s-a prăbuşit la pământ.

”Este un caz ieşit din comun care s-a dorit a fi muşamalizat. Puterea a dorit să acopere aceşti killeri, aceşti băieţi care evident au venit să distrugă, să omoare şi să bată şi care probabil fac aceste lucruri cu regularitate. Dacă puterea va dori să-i absolve de responsabilitate, o va face”, a conchis Octavian Ţîcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe