Olguţa Vasilescu vrea să plafoneze indemnizaţiile pentru creşterea copiilor

Dacă Messi ar veni să joace în România şi ar avea un copil, statul român ar trebui să îi plătească indemnizaţie lunară de zeci de milioane de euro. Or, un astfel de scenariu arată că este nevoie de plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, crede ministrul Muncii.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a reluat duminică seara, la Antena 3, discursurile despre necesitatea plafonării indemnizaţiei pentru copii, anunţând că imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul de lege în acest sens, relatează Hotnews.

"În luna iulie, imediat după ce finalizăm Legea salarizării unitare vom intra cu această indemnizaţie de creştere a copilului", a anunţat ministrul Muncii.

Vasilescu a "argumentat" necesitatea acestui proiect afirmând că dacă argentinianul Lionel Messi ar veni să joace la o echipă de fotbal din România pentru un salariu de 30 de milioane euro şi ar avea un copil, statul român ar trebui să îi plătească acestuia o indemnizaţie lunară de aproximativ 28 de milioane de euro.

Referitor la plafon, ministrul a susţinut că în lucru sunt trei variante şi că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, ministrul Muncii a prezentat şi cuantumul celor mai mari 12 indemnizaţii aflate în plată, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei şi a susţinut că sumele cresc de la lună la lună "pentru că (cetăţenii n.r.) au prins care e ideea şi încep să facă tot felul de jonglerii".

Reamintim că ideea plafonării indemnizaţiilor pentru mame a stârnit indignare în societatea civilă, în urma valului de critici Liviu Dragnea afirmând că nu susţine acest proiect. Liderul PSD a mers chiar mai departe, criticându-şi subalterna pentru proastă comunicare. Se pare însă că fie Vasilescu nu a luat criticile în serios şi dă dovadă de gravă nesubordonare, fie criticile au fost doar de formă.