Omenia care nu piere. Un vânzător de mături duce la Poliţie 900 de lei găsiţi pe stradă

Deşi e departe de a duce o existenţă îmbelşugată şi nişte bani în plus nu i-ar fi stricat, Petru Biru, un vânzător de mături, nici nu s-a gândit să păstreze cei 900 de lei găsiţi pe stradă, ci i-a dus la Poliţie, impresionat de necazul celui care i-a pierdut.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Petru Biru, un vânzător de mături din Galaţi, a făcut un gest impresionant în prag de sărbători. Omul, care trăieşte dintr-un venit foarte modest, a găsit pe strada 900 de lei şi, în loc să îi bage în buzunar i-a dus la poliţie, care i-a restituit proprietarului, relatează stiri.tvr.ro.

Biru a găsit banii într-o sacoşă pierdută, pe trotuar, imediat după o trecere de pietoni. În pungă mai era un portofel cu acte, printre care şi un certificat de deces. Impresionat de drama persoanei care, după ce că a pierdut pe cineva drag, şi-a pierdut şi banii, vânzătorul de mături a dus sacoşa găsită la Poliţie.

"În momentul când am văzut nişte acte şi decesul (certificatul de deces n.r.) în primul rând - necazul omului, nu puteai să te bucuri la nişte bani", a declarat Biru.

Întrebat dacă nu s-a gândit nicio clipă ce ar putea face cu banii, Biru a răspuns: "Nu, nici prin cap nu mi-a trecut."

Poliţia a identificat persoana care a pierdut banii - o bătrână în vârstă de 77 ani - şi i-a returnat actele şi suma pierdută. Pentru gestul său de omenie, Biru va primi de la Poliţia Locală daruri de sărbători.