Teleormanul lui Dragnea, judeţul cu cei mai mulţi asistaţi social din ţară

Dependenţa de ajutoarele sociale este un sistem care îi transformă foarte uşor pe beneficiarii lui într-o masă de manevră folosită de politicieni, a tras un semnal de alarmă ministrul Muncii Dragoş Pîslaru.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Judeţul Teleormanul, fieful liderului PSD Liviu Dragnea, are cel mai mare procent de asistaţi social din România, ceea ce reflectă faptul că acolo a existat o mai mare uşurinţă în a defini persoanele ca fiind asistate social, a opinat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, potrivit Republica.ro.

"Teleormanul este în toate topurile legate de beneficiile sociale. În condiţiile în care harta sărăciei îmi arată că Teleormanul este într-unul din judeţele sărace, dar nu este mai sărac decât altele. Faptul că eu am cel mai mare procent, îmi arată că acolo a existat o mai mare uşurinţă în a defini persoanele ca fiind asistate social. În luna septembrie a acestui an, judeţul Teleorman a avut cel mai mare şomaj din ţară, a ajuns la 11,76%, în condiţiile în care media naţională este de 4,77%.

Şi ceea ce este foarte important: în Teleorman sunt în septembrie 18.724 de şomeri din care 16.073 sunt şomeri de lungă durată, cu mai mult de şase luni de şomaj. Asta indică faptul că, practic, eu am un sistem, în care întreţin o parte din populaţia respectivă pe beneficii sociale şi nu am nişte iniţiative care să ducă cumva la reducerea acestei dependenţe prin crearea de locuri de muncă. Şi asta este o viziune a felului în care se gestionează problema acestor oameni", a declarat Dragoş Pîslaru.

Raportată la numărul de locuitori, ponderea ajutoarelor sociale destinate combaterii sărăciei - venit minim garantat, alocaţie pentru susţinerea familiei, ajutor pe încălzire - este cea mai mare în judeţul Teleorman: 43.316 de ajutoare la 389.433 de locuitori, adică 11,1%. La nivel naţional, media este de 5,8%.

"Există un sistem în care să ai o masă de manevră. Stă în semnătura ta să îi ajuţi pe aceşti oameni, ceea ce devine foarte interesant mai ales în perioade electorale şi nu numai. Noi pretindem că rezolvăm problemele oamenilor care sunt în nevoie, dar, de fapt, ştim mai ales cei care au fost în partide politice şi au conexiunea de la zona centrală până la firul ierbii, ştim de fapt cine beneficiază, cine controleză, cine nu poate să verifice aceste lucruri şi menţinem un astfel de comportament", a precizat Dragoş Pîslaru.