OMS: Imunitatea după infectarea cu noul coronavirus poate ţine şapte luni

(Timothy A Clary/Getty)

Imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ţine 7 luni, afirmă experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Totodată, ei atrag atenţia că este posibil ca persoane care fac forme uşoare ale bolii să nu dezvolte anticorpi sau îi pot pierde mult mai repede, caz în care se pot reinfecta.

Doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, a precizat următoarele: "Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulţi care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toţi cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la şapte luni, cel puţin".

Problema lipsei anticorpilor a fost evidenţiată în numeroase studii de către medici din mai multe ţări, la începutul pandemiei.

În aprilie, un studiu efectuat de cercetătorii chinezi din Shanghai a descoperit că o treime dintre pacienţii recuperaţi după infecţia cu virusul Wuhan au niveluri surprinzător de scăzute de anticorpi.