Omul sfinţeşte locul. Ecologizare şi voie bună în Parcul Văcăreşti, de Ziua Internaţională a Pământului

Există oameni care se plâng de ceea ce îi înconjoară şi oameni care schimbă mediul în jurul lor. Un bucureştean îi invită pe cei ce fac parte din a doua categorie să dea o mână de ajutor la ecologizarea Parcului Natural Văcăreşti, o adevărată oază de frumuseţe în inima Capitalei.
Lacul Văcăreşti, rezervaţie naturală
Lacul Văcăreşti, rezervaţie naturală (Epoch Times România)

"Vă salut cu mare drag! Mă numesc Stamate Liviu şi locuiesc în imediata apropiere de Parcul Natural Văcăreşti", începe anunţul postat pe Facebook de un cetăţean care încearcă să-şi mobilizeze concetăţenii, astfel încât, pe 22 aprilie, de Ziua Internaţională a Pământului să i se alăture pentru a face curăţenie în Parcul Natural Văcăreşti din Capitală.

Ecologizarea de aprilie din parc a devenit o tradiţie, relatează organizatorul evenimentului, amintind că, de ani buni, împreună cu mai mulţi prieteni iubitori de natură, a făcut ecologizări, plantări de puieţi, acţiuni de înştiinţare/conştientizare a zonei, o Deltă în inima Capitalei, o oază de linişte şi frumuseţe unde trăiesc numeroase specii de păsări şi animale.

"Am avut acţiuni, atât în nume propriu, cât şi acţiuni comune cu alte entităţi (ONG-uri, Primării, Ministerul Mediului ETC.) Am făcut deja o tradiţie din faptul că, în luna Aprilie, să facem o ecologizare în zonă. Menţionez faptul că nu suntem afiliaţi politic şi nici nu facem parte din niciun ONG, în fiecare an, am făcut această acţiune din fonduri proprii.

Delta Văcăreşti are nevoie de noi. Noi cei care iubim natura, noi cei care vrem să respirăm un aer cât mai curat, noi cei care iubim frumosul aşa cum este dat de la Dumnezeu, Haideţi să dăm o mână de ajutor şi o speranţă pentru un viitor mai curat şi cel puţin să participăm la schimbarea mentalităţii, a noastre şi a tuturor.

Aruncarea gunoaielor oriunde în natură afectează poate iremediabil calitatea apei potabile a aerului şi totodată a mediului pe care de multe ori chiar îl căutăm pentru a ne bucura de aer curat şi relaxare", scrie organizatorul.

Mai multe informaţii despre eveniment - programat să aibă loc în intervalul orar 09.00 - 16.00, condiţii de înscriere etc. - pot fi accesate pe pagina evenimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne