ONU: Regimul Kim din Coreea de Nord ar trebui deferit justiţiei internaţionale

Liderul nord coreean Kim Jong-Un
Liderul nord coreean Kim Jong-Un (Ed Jones / AFP / GettyImages)

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un cât şi restul oficialilor care au luat parte la multitudinea de abuzuri comise de regimul de la Phenian ar trebui să fie aduşi în faţa justiţiei internaţionale, conform anchetatorilor ONU.

”Vom recomanda Naţiunilor Unite să sesizeze Curtea Penală Internaţională pentru tragerea la răspundere a infractorilor, inclusiv, posibil, a dumneavoastră”, i-au transmis anchetatorii ONU liderului nord-coreean.

Conform raportului întocmit de Comisia de anchetă a ONU asupra situaţiei drepturilor omului în Coreea de Nord, aceştia se fac vinovaţi de numeroase crime împotriva umanităţii precum – acte de tortură, muncă silnică, acţiuni de înfometare sistematică şi crimă.

”Comisia a stabilit că încălcări sistematice, extinse şi grosolane ale drepturilor omului au fost şi sunt comise de către Republica Populară Democratică Coreea, iar în numeroase cazuri aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii”, se menţionează în raport.

Comparativ, genocidul desfăşurat în Coreea de Nord este totuşi depăşit de cel condus de ”fratele mai mare” al regimului de la Phenian, Partidul Comunist Chinez.

Conform rapoartelor internaţionale, în China, peste patru milioane de persoane sunt ţinute în lagărele de muncă, aproximativ un milion de persoane sunt ţinuţe în lagărele de tortură iar din rândul acestora, peste 40.000 de persoane sunt selectate anual pentru a le fi recoltate organele pe viu.

”Comisia de anchetă a Organizaţiei Naţiunilor Unite a constat că ”sute de mii de deţinuţi politici au murit în lagăre nord-coreene, în ultimii 50 de ani, eliminaţi prin acţiuni de înfometare, muncă silnică, execuţii, tortură, violuri, refuzul dreptului la reproducere, avorturi provocate cu forţa şi infanticid”.

Regimul de la Phenian neagă comiterea de încălcări ale drepturilor omului şi a refuzat în repetate rânduri să coopereze cu Organizaţia Naţiunilor Unite. Regimul comunist a respins crearea acestei comisii ONU şi i-a refuzat accesul pe teritoriul nord-coreean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe