Orban: Băsescu prins la mijloc. Dacă devoalează un ofiţer acoperit e infracţiune. Dacă nu o face, e tot infracţiune

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Târgovişte, că preşedintele Traian Băsescu a comis o gravă greşeală atunci când a făcut afirmaţiile despre ofiţerul acoperit care candidează şi se găseşte acum "între ciocan şi nicovală", în contextul în care devoalarea unui ofiţer acoperit reprezintă o infracţiune, însă şi tăinuirea unui ofiţer care candidează pentru o funcţie este tot infracţiune, relatează Mediafax.

"Domnul Băsescu a comis o gravă greşeală şi nu ştiu cum va ieşi din această greşeală pentru că dacă devoalează ca şi preşedinte al CSAT şi ca şef al comunităţii de informaţii, dacă devoalează un ofiţer acoperit comite o infracţiune. Ca să nu mai spunem că România e membră NATO, se creează nişte probleme internaţionale incredibile. Dar comite o infracţiune. Dacă, în schimb, nu devoalează acest ofiţer, comite de asemenea o infracţiune. De ce comite o infracţiune? Pentru că este o infracţiune să fii ofiţer de informaţii şi în acelaşi timp să fii membru al unui partid politic, să ocupi o funcţie publică. Or, un oficial care are ştiinţă despre existenţa unei infracţiuni şi nu sesizează organele de anchetă penală se face vinovat de tăinuire, de a nu raporta. Deci Băsescu acum e între ciocan şi nicovală. Dar probabil o să spună: "M-aţi înţeles greşit, de fapt n-am vrut să spun asta, am vrut să spun altceva", a declarat Ludovic Orban.

În viziunea liderului liberal, şeful statului "şi-a săpat singur groapa", astfel că după ce îşi va termina mandatul "în mod evident îl vor ajunge toate faptele sale, dintre care multe vor fi judecate".

Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă l-au întrebat pe Orban dacă ştie cine anume este acel candidat la preşedinţie despre care vorbea Traian Băsescu că a "omis" să-şi treacă în CV dacă a fost sau nu ofiţer sub acoperire.

"Eu ştiu foarte bine cine este, n-am probe să demonstrez", a fost replica lui Orban.

La insistenţele jurnaliştilor, Orban a rostit numele premierului Victor Ponta, adăugând că ascensiunea profesională a premierului şi faptul că este singurul dintre candidaţii la Preşedinţie care "nu a infirmat cu subiect şi predicat" că ar fi ofiţer acoperit sunt argumente în sprijinul afirmaţiei sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne