Orban: Există sentimentul de frică printre funcţionari publici, oameni de afaceri şi jurnalişti

Trebuie să înţelegem că democraţia este foarte fragilă şi trebuie apărată în fiecare zi. Foarte multe alunecări spre autoritarism, spre regimuri care au călcat în picioare libertatea şi demnitatea umană s-au făcut din cauza pasivităţii, a subliniat preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Din păcate, încă există frică în societatea românească, sunt foarte multe zone în care persistă acest sentiment, a atras atenţia duminică, în cadrul unui eveniment public, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Din păcate, există în societatea românească sentimentul de frică! Paradoxal, la 27 de ani de la Revoluţie încă sunt oameni care spun că le este frică! Le este frică să nu fie daţi afară din funcţia publică pe care o deţin, oamenilor de afaceri le e frică să se exprime ca să nu fie călcaţi în picioare de organele de control ale statului, sunt jurnalişti cărora le este frică să-şi exerseze profesia de jurnalist, să respecte deontologia jurnalistică, ca să nu fie daţi afară de patronii lor.

Există în multe zone ale societăţii persistenţa acestui sentiment de frică. Purtăm frica şi când nu există ameninţarea. Să ne aducem aminte de campania din 2014, în care PSD-ul a mizat pe acest sentiment de frică. Aduceţi-vă aminte pliantul cu Iohannis - taie pensiile. Cât de tare au putut să-i sperie pe pensionari", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În opinia liderului PNL, democraţia "e încă fragilă" astfel că cetăţenii trebuie să-şi apere dreptul dobândit după aproape 50 de ani de comunism.

"Trebuie să înţelegem că democraţia este foarte fragilă. Atât timp cât s-a inventat puterea instituţională, totdeauna vor fi oameni tentaţi să deţină definitiv această putere, să o folosească împotriva semenilor lor. Democraţia trebuie apărată în fiecare zi, prin acţiune, atitudine, susţinerea unor principii, idei şi valori.

Apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale trebuie să fie preocuparea noastră fundamentală ca oameni politici, ca cetăţeni ai societăţii româneşti.

Foarte multe alunecări spre autoritarism, spre regimuri care au călcat în picioare libertatea şi demnitatea umană s-au făcut din cauza pasivităţii. Faptul că atunci când a fost afectat dreptul unui om, a unui grup uman societatea nu a reacţionat! Tentaţia de a încălca drepturile celorlalţi există în fiecare dintre noi", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne