Ordonanţă guvernamentală: Curtea Constituţională (CCR) nu se mai pronunţă cu privire la hotărârile Parlamentului

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (dcnews.ro)
Epoch Times România
04.07.2012

Executivul a adoptat o ordonanţă care anulează prerogativele Curţii Constituţionale de a se pronunţa cu privire la hotărârile Legislativului, a anunţat miercuri ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa.

"Ordonanţa spune că se retrag din textul actual pronunţările Curţii pe hotărârile Parlamentului şi nicidecum nu are vreo legătură cu avizul Curţii pe suspendarea preşedintelui", a spus Duşa.

Potrivit acestuia, "niciodată Guvernul sau Parlamentul nu a iniţiat un demers de invalidare a unor judecători de la Curtea Constituţională", a adăugat ministrul.

El a susţinut că modificarea adusă de Guvern este de fapt o revenire la situaţia de acum doi ani, când Curtea Constituţională nu se pronunţa în legătură cu hotărârile Legislativului.

"Nici până acum doi ani - când s-a introdus un amendament de către un parlamentar - hotărârile Parlamentului nu puteau fi analizate şi picate de Curtea Constituţională", a susţinut Mircea Duşa.

El a menţionat că avizul Curţii privind suspendarea preşedintelui ţării "este prevăzut în Constituţie şi nu a modificat nimeni".

Potrivit unor surse guvernamentale, în ordonanţa adoptată de Executiv avizul Curţii Constituţionale privind suspendarea şefului statului este unul consultativ, nu obligatoriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor