Orientarea Guvernului Ponta înspre China criticată peste ocean

Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
15.05.2014

Orientarea guvernului Ponta înspre China comunistă este percepută negativ dincolo de Ocean, atrăgând comentarii ciudate din partea românilor ce trăiesc în SUA.

Într-un interviu acordat Hotnews, preşedintele Asociaţiei Românilor Greco-Catolici din SUA, Pr. Chris Terhes a criticat decizia companiei naţionale Tarom de a deschide două curse cu China, în condiţiile în care deschiderea unei curse pentru românii din Statele Unite nu este luată în seamă:

"Faptul că Tarom deschide două curse cu China, dar ignoră deschiderea unei curse pentru românii din Statele Unite, cred că este un semn al direcţiei spre care priveşte actualul Guvern al României şi cu cine doreşte să îşi întărească viitoarele relaţii", a încheiat pr. Terhes.

Întrebat cum comentează intenţia companiei Tarom de a deschide două curse săptămânale directe spre China, în timp ce ruta spre SUA rămâne fără cursă directă, pr. Terhes a răspuns: "Este de neînţeles pentru românii din Statele Unite de ce Tarom nu poate deschide cel puţin o cursă aviatică cu Statele Unite, dar preferă să deşchidă două curse cu China, chiar dacă iese în pierdere".

"La câţi români sunt în Statele Unite şi câţi oameni de afaceri americani vor să facă business în România, mi-e greu să cred că o cursă directă România - Statele Unite nu ar fi rentabilă pentru Tarom. (...) În trecut erau curse Tarom care plecau din Statele Unite atât la Bucureşti cât şi la Satu Mare, curse care erau pline" a mai declarat liderul comunităţii românilor greco-catolici din SUA, arătând că românii care călătoresc între Statele Unite şi România trebuie să folosească companii aeriene străine pentru a ajunge dintr-o parte în alta.

Reamintim că, dealtfel, Guvernul României nu a făcut niciun secret din orientarea pro-Beijing. Guvernul Ponta a fost ţinta numeroaselor critici, atât pe plan intern cât şi internaţional, după ce în noiembrie 2013 a dat jos steagurile NATO şi UE din Parlament şi Guvern, pentru a îl înlocui cu drapelul roşu al Chinei, cu ocazia vizitei premierului chinez la Bucureşti.

Puterea şi-a atras noi critici, la fel de acerbe, după ce vicepremierul Dragnea a anunţat în martie a.c. că va pune la dispoziţia gigantului chinez Huawei orice oraş din ţară, la alegerea Chinei, pentru dezvoltarea unui proiect pilot de supraveghere al cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor