OUG care modifică Legea CCR, publicată în Monitorul Oficial

Epoch Times România
04.07.2012

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care anulează prerogativele Curţii Constituţionale de a se pronunţa cu privire la hotărârile Legislativului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

În textul actului normativ, se motivează decizia Executivului prin faptul că "modificarea adusă în 2010 şi conferirea competenţei Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului este de natură să creeze disfuncţionalităţi în activitatea Parlamentului".

În acest sens, Guvernul a modificat alineatul 1 din articolul 27 al Legii privind organizarea şi funcţionarea CCR.

"Având în vedere că modificarea adusă în anul 2010 şi conferirea competenţei Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra hotărârile Parlamentului este de natură să creeze disfuncţionalităţi în activitatea Parlamentului", Guvernul consideră că "trebuie intervenit de îndată pentru conferirea cadrului legal necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţii instituţiilor fundamentale, în acord cu atribuţiile acestora, conferite de Constituţia României", se arată în ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 47/1992 şi în nota de fundamentare.

Executivul a adoptat o ordonanţă care anulează prerogativele Curţii Constituţionale de a se pronunţa cu privire la hotărârile Legislativului, a anunţat miercuri ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa.

"Ordonanţa spune că se retrag din textul actual pronunţările Curţii pe hotărârile Parlamentului şi nicidecum nu are vreo legătură cu avizul Curţii pe suspendarea preşedintelui", a spus Duşa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor