Ovidiu Miculescu intră în vizorul ANI din nou

Ovidiu   Miculescu
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)

Sindicatul Unit al Salariaţilor – Radio România a depus vineri o nouă sesizare la ANI, în ceea ce-l priveşte pe preşedintele - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu. Sesizarea priveşte “angajarea” lui Ovidiu Miculescu în funcţia de Director General al SRR.

Potrivit sindicaliştilor SUS Radio România, după ce în data de 16 iunie a fost validat de Parlamentul României ca membru şi ulterior ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al SRR, Ovidiu Miculescu s-a gândit să se auto-angajeze director general al SRR.

Astfel, în 30 iunie, Miculescu a convocat Consiliul de Administraţie al SRR unde a supus aprobării hotărârea CA nr.175 prin care Consiliul a votat mandatarea lui Radu F. Alexandru, şi el membru în CA al SRR, pentru a negocia şi încheia un contract individual de muncă cu Ovidiu Miculescu, Director General al SRR.

"Astfel se pune în practică o hotărâre a CA al SRR, care încalcă Legea 41/1994, prin semnarea de către Radu F. Alexandru şi Ovidiu Miculescu a unui contract individual de muncă, ilegal!", informează blogul Sindicatului Unit al Salariaţilor-Radio România, atrăgând atenţia ca "membri CA care au votat pentru această hotărâre sunt complici/părtaşi la această ilegalitate."

SUS Radio România mai reaminteşte că în data de 3 iulie 2014, admiţând o cerere a PNL şi PDL, Curtea Constituţională a României (CCR) a decis ca hotărârea Parlamentului privind desemnarea membrilor Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) este neconstituţională. Judecătorii au constatat că în acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaţilor în funcţie de algoritmul politic şi ponderea grupurilor parlamentare. Practic, din acel moment Consiliul de Administraţie al SRR a fost anulat.

Cum calitatea de director general al SRR a lui Ovidiu Miculescu derivă tocmai din validarea lui de către Parlament în funcţia de preşedinte al CA, întrebarea care se pune este în ce temei mai poate fi considerat Miculescu director general de drept al SRR în condiţiile în care CCR a declarat neconstituţională desemnarea membrilor CA.

SUS Radio România a trimis Parlamentului o plângere în acest sens, dar nu a primit încă niciun răspuns, potrivit sindicatului.

Mai reamintim că preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate în octombrie 2013, pe motiv că, în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012 a deţinut, simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii. Acest lucru nu a împiedicat însă Parlamentul României să-l reconfirme în funcţiile de membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Miculescu în iunie 2014.

Ulterior, la mijlocul lui septembrie a.c., ANI a constatat un conflict de interese în cazul lui Ovidiu Miculescu. Acesta a fost sancţionat pentru că, în calitatea sa de preşedinte-director general al Radioului Public, s-a angajat pe sine însuşi într-un proiect derulat de SRR şi finanţat cu fonduri europene, abuz în funcţie semnalat de organizaţia afiliată la Federaţia Română a Jurnaliştilor Mediasind, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, încă din data de 15 noiembrie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne