“Pa, Stelică”. Miting de protest în curte la TVR

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

În jur de 500 de angajaţi ai TVR au schimbat banderola albă care marca greva japoneză cu pancarde purtând mesajul “Pa, Stelică”, informează reportervirtual.ro

Cei 500 de angajaţi ai televiziunii publice, intraţi în grevă japoneză ieri, au protestat miercuri timp de jumătate de oră în faţa sediului Administraţiei, în timp ce Consiliul de Administraţie (CA) dezbătea decizia privind reducerea timpului de lucru a angajaţilor de la 8 la 6 ore şi a salariilor cu 25%.

Protestul a luat sfârşit după 30 de minute deoarece peste această limită ar fi fost considerat o grevă ilegală, iar forţele de ordine ar fi intervenit.

Conform TVR, la şedinţa Consiliului de Administraţie au fost invitaţi să participe şi liderii sindicatelor. Decizia de reducere a normei de lucru a fost aprobată în Comitetul Director şi a fost dezbătută astăzi în Consiliul de Administraţie, care a amânat decizia pentru viitoarea şedinţă a CA.

Reamintim că una dintre principalele acuze pe care angajaţii le adresează conducerii companiei şi lui Stelian Tănase, în principal, este politica de umplere a grilei de programe cu emisiuni realizate de colaboratori plătiţi cu bani grei, în timp ce pentru angajaţii TVR-ului nu se găsesc bani de salarii, ba chiar dimpotrivă, se doreşte reducerea lefurilor acestora cu un sfert.

Cu o zi înainte de intrarea în greva japoneză, Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV) acuza că TVR are mulţi angajaţi "de valoare" şi totuşi managementul foloseşte colaboratori: “Eu cred că avem suficient de mulţi oameni şi capabili să facă emisiuni, şi să meargă pe teren şi să facă reportaje, iar, dacă tot discutăm despre instituţie în dificultate, întâi şi întâi, ca manager, mă gândesc eu, în momentul în care ai de luat nişte măsuri, primele măsuri pe care le iei este să opreşti hemoragia banilor în exterior şi de-abia după aceea te îndrepţi în interior, spre reducerea cheltuielilor”.

Premergător grevei japoneze, un grup de jurnalişti ai Televiziunii Române a lansat o petiţie prin care cer demiterea (sau demisia) directorului instituţiei, Stelian Tănase. Acuzându-l pe Tănase de "bâiguieli manageriale, cu abuzuri, angajări, ingerinţe grosolane în politica editorială", cei ce au lansat petiţia au publicat o listă a consistentelor onorarii pe care TVR le plăteşte colaboratorilor, "în timp ce angajaţii - mulţi moderatori şi producători interni - nu sunt implicaţi în nici un proiect."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne