Paleologu face haz de PNL: "M-a umflat râsul!"

PNL a votat împreună cu PSD samavolnica lege electorală menită să consfinţească monopolul oligarhiilor de partid, le reaminteşte Paleologu celor ce se lasă înşelaţi de retorica liderilor liberali.
Reprezentanţa Consiliului Europei din Bucureşti, dezbateri. În imagine, Theodor Paleologu
Reprezentanţa Consiliului Europei din Bucureşti, dezbateri. În imagine, Theodor Paleologu (Epoch Times România)

Exclus din PNL pe motiv că şi-a permis să critice conducerea partidului pentru modul în care a abordat alegerile locale în Bucureşti, Theodor Paleologu critică ipocrizia liderilor liberali, după ce aceştia s-au lăudat, într-o broşură împărţită electoratului, că, de-a lungul timpului, au primit constructiv criticile şi au tratat cu seriozitate aşteptarea românilor de a fi conduşi de o clasă politică cinstită şi competentă.

"Am citit şi eu broşura PNL despre care e vorba în acest articol de pe hotnews.ro. Conţine unele lucruri corecte, mă bucură promovarea unor oameni precum Leon Dănăilă sau Pavel Popescu, dar m-a umflat rîsul cînd am văzut următoarea frază: "Chiar dacă nu am fost întotdeauna la înălţimea aşteptărilor, am primit criticile într-un mod constructiv şi am tratat cu seriozitate aşteptarea românilor de a fi conduşi de o clasă politică cinstită şi competentă."

Sînt exemplul cel mai elocvent al modului "constructiv" în care conducerea PNL a primit criticile justificate. Cît despre "seriozitatea" cu care a tratat aşteptarea românilor de a fi conduşi de o clasă politică reformată, să nu uităm că PNL a votat împreună cu PSD samavolnica lege electorală menită să consfinţească monopolul oligarhiilor de partid. Acest sistem electoral fusese respins de majoritatea covîrşitoare a românilor la referendumul din 2007.

Iar ipocritul început de frază -"chiar dacă nu am fost întotdeauna la înălţimea aşteptărilor"- îmi aduce aminte de binecunoscuta formulă de odinioară: "avem şi lipsuri, tovarăşi...", scrie, pe Facebook, Paleologu.

Reamintim că, exclus din PNL după ce şi-a exprimat deschis dezaprobarea pentru modul în care a fost gestionată problema alegerilor locale în Bucureşti, deputatul Theodor Paleologu a anunţat că va intra în cursa electorală pentru Parlament, ca independent. Nu orice fel de independent, ci un "candidat liberal disident", obligat să îşi asume o candidatură pe cont propriu, după ce s-a propus excluderea sa din partid.

Departe de a pretinde că va fi un fel de deputat universal, un ales care va rezolva cu maxim de expertiză toate problemele ţării, de la agricultură la finanţe, alimentaţie, sănătate, fonduri europene etc., Paleologu, care au reuşit să strângă semnăturile pentru înreigstrarea candidaturii sale, susţine că, în cazul în care va intra în Parlament, se va ocupa în continuare cu dedicare şi competenţă de cultură aşa cum a făcut şi până acum.

"Am de gând să continui cu ce am făcut de opt ani de zile încoace - cauzele mele - patrimoniu şi tot ce ţine de cultură, (...) iar la asta se adaugă ideile pe care le am în legătură cu învăţământul. (...). Convingerea mea absolută este că totul vine de la educaţie, totul începe şi se termină cu educaţia". (...) Ideea că doar trebuie să avem 6% din PIB şi doar să băgăm bani în sistem este o prostie. Trebuie să utilizezi bine acei 6% din PIB. Degeaba aruncăm cu bani în proiecte absurde în educaţie dacă nu ameliorăm funcţionarea învăţământului, dacă nu-l facem mai flexibil şi dacă nu dăm mai multă libertate actorilor liberi în domeniul respectiv", declara recent, pentru Epoch Times, Paleologu.