Paleologu, mesaj pentru liberali: Salvarea PNL de la mine vine. Nu de la Alina Gorghiu

Fostul ministru Theodor Paleologu, candidat independent la alegerile parlamentare, nu promite că salvează România, însă îşi pune pe masă experienţa acumulată în domeniile sale de expertiză — educaţie şi cultură.
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Epoch Times România)

Intrat oficial în cursa pentru parlamentare, din postura de independent, deputatul Theodor Paleologu le-a transmis un mesaj foştilor săi colegi din PNL.

"Să fie deştepţi să voteze cu mine, pentru că salvarea PNL de la mine vine. Nu de la Alina Gorghiu, nu de la oamenii de pe lista de Bucureşti, cu două excepţii probabil aş putea accepta, dar această conducere duce PNL la sub 10% în Bucureşti, iar salvarea liberalismului de la mine vine. Nu de la actuala conducere a partidului şi nu de la lista prezentată de PNL în Bucureşti", a declarat Paleologu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşlte Uniunea Salvaţi România, deputatul - care l-a susţinut pe Nicuşor Dan în campania pentru Primăria Capitalei - a explicat că nu respinge o colaborare în viitorul Parlament, însă de aici şi până la intrarea sa în acest partid este cale lungă.

"Am combătut împreună pentru apărarea patrimoniului, pentru salvarea unor case, a unor monumente istorice. 100% am fost alături de el [de Nicuşor Dan - n.r.]. E un om de toată isprava, pe care-l respect foarte mult, cu care am relaţii amicale de peste 20 de ani, însă sunt un om de dreapta, asumat de dreapta.

Sunt independent în sensul că nu fac parte dintr-un partid, dar nu sunt independent de orice doctrină. Eu sunt un liberal asumat, conservator şi am, aşa, fireşte, unele întrebări legate de un partid care nu se poziţionează foarte clar pe o serie de probleme asupra cărora eu aştept o poziţionare clară", a precizat Paleologu.

Deputatul a reuşit să strângă 27.942 de semnături pentru susţinerea candidaturii sale, iar sloganul de campanie va fi "Naţiune, fii deşteaptă!", preluat din Caragiale.

"Gândul meu este nu de a face figuraţie, ci de a câştiga un nou mandat şi mai cu seamă de a face o breşă în acest sistem care blochează accesul forţelor noi şi candidaţilor independenţi la reprezentarea parlamentară. Eu nu sunt nou şi nu promit că salvez România. Am salvat case de patrimoniu, am salvat monumente, m-am băut pentru zonele protejate, dar nu pretind că salvez România. Deci, nu pretind mai mult decât ce ştiu eu să fac în domeniile mele de expertiză — educaţie, cultură", a adăugat Paleologu.