Papahagi, despre cultul Elenei Udrea: Nici Ceauşescu nu-şi îmbrăca toţi aplaudacii în bluze cu mutra lui

Tineri din PMP îmbrăcaţi în tricouri cu faţa Elenei Udrea
Tineri din PMP îmbrăcaţi în tricouri cu faţa Elenei Udrea (Facebook.com)

Fostul lider PMP Adrian Papahagi a vorbit duminică, plecând de la o fotografie în care o sală plină de tineri din PMP poartă tricouri cu chipul Elenei Udrea, despre cultul personalităţii dezvoltat în jurul acesteia, pe care îl consideră mai ceva ca cel al fostului dictatorul Nicolae Ceauşescu.

"Sinistră poză! Toţi tinerii PMP au fost îmbrăcaţi în uniformă, pentru ca 'Doamna' să-şi admire chipul în oglinda a zeci de tricouri. Nici Ceauşescu nu-şi îmbrăca toţi aplaudacii în bluze cu mutra lui. Cum mai puteam rămâne măcar o zi într-un partid în care se practică un aşa deşănţat cult al personalităţii?
PS: Nici la PSD n-am văzut o sală întreagă de tineri îmbrăcaţi în tricouri cu mutra liderului-candidat", a comentat Adrian Papahagi.

"Problema nu e tricoul cu imaginea doamnei Udrea, ci uniformitatea sălii şi efectul de cult al personalităţii. Eu m-aş simţi jenat să privesc într-o sală şi în loc de persoane umane distincte să văd doar uniforme cu mutra mea", a adăugat acesta.

Fondatorul PMP susţine că afirmaţiile sale nu au niciun calcul electoral în spate, ci doar afirmă liber ceea ce crede şi le arată altora ceea ce vede, pentru că nu toată lumea este în logica de partid.

În altă ordine de idei, Papahagi susţine că pentru el Udrea sau Ponta sunt totuna, pentru că cei doi au aceeaşi extracţie, acelaşi caracter, aceleaşi afaceri, acelaşi stil - toţi cei ca ei sunt problema.