Mazăre îşi anunţă plecarea, dar nu zice de unde: Dacă nu iese Ponta preşedinte, sănătate, nu mai stau

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

"Baronul" PSD Constanţa, edilul Radu Mazăre, l-a criticat vineri pe prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, despre care spune că nici nu a ajuns bine preşedinte al PNL şi a făcut deja plângere penală, adăugând că dacă nu iese premierul Victor Ponta preşedinte şi nu se schimbă lucrurile el va pleaca, pentru că nu vede de ce ar trebui să stea patru zile pe săptămână cu avocaţii, potrivit Mediafax.

"L-aţi văzut pe neamţul ăsta. Nici nu s-a aşezat bine în funcţia de preşedinte şi a făcut plângere penală. Păi, eu ce să înţeleg, dacă cumva ajunge preşedinte, numai astea o să facă. El nici nu a ajuns acolo. Al dracu, tace. Ce deştept e când tace. Tace şi face plângere. Vai, ce coloană vertebrală are! L-a adus Antonescu pe lângă el, l-a plimbat şi după aia l-a manglit pe Antonescu, l-a dat afară pe Antonescu şi a rămas neamţul care are coloană vertebrală", a declarat Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a făcut referire la plânegera depusă marţi de Iohannis la DNA pe numele preşedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea pe care îl acuză de abuz în serviciu ca urmare a iniţierii controversatei ordonanţe de urgenţăcare legiferează migraţia politică. Liderul PNL susţine că ordonanţa a adus vătămări tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Radu Mazăre le-a explicat membrilor PSD Constanţa că, în cazul în care nu iese Victor Ponta preşedinte, oamenii vor trăi cu teamă în suflet iar el nu mai are de gând să stea - nu a precizat însă de unde anume pleacă - dacă pleacă din administraţie, din politică sau pleacă din ţară. Amitim că Mazăre este titularul mai multor dosar de corupţie şi a declarat în nenumărate rânduri că este persecutat politic.

"Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi vom trăi în acelaşi mod de a pune problema şi cu aceeaşi teamă în suflet. Eu unul am declarat-o public şi o spun şi acum, dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii, nu mai stau pentru că nu văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Am şedinţă dimineaţă cu avocaţii, am şedinţă la prânz cu avocaţii”, a mai afirmat Mazăre.

Baronul PSD susţine că de vină pentru această teroare ar fi regimul Traian Băsescu, adăugând că funcţionarii public se tem să semneze orice act şi orice faptă pe care o fac le este frică să nu fie interpretată împotriva lor. Mazăre a afirmat că nimeni nu ştie dacă va fi liber mâine sau poimâine şi că orice persoană publică poate fi ridicată cu mascaţii în orice clipă, aşa cum a păţit el.

"De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca să trăim într-o ţară normală. Ponta spunea că trebuie să normalizeze ce înseamna societatea românească şi asta trebuie sa se întâmple. Restul că o să facem cazinouri, că pleacă la Dragnea. Nu ştiu dacă o mai fi liber Dragnea, nu ai de unde să ştii dacă o sa fie liber, în ţara asta nu poţi ştii dacă mai eşti liber mâine, poate să te ia cu mascaţi de la masa", a subliniat Radu Mazăre.

Mai mult decât atât, edilul nu a ezitat să-l înjure pe procurorul care instrumentează unul din dosarele sale, în faţa a sute de social-democraţi, chiar în seara în care PSD îl valida pe Ponta candidat pentru prezidenţiale. Cuvintele licenţioase ale lui Mazăre au stârnit aplauzele sociali-democraţilor strânşi la Constanţa.

Declaraţiile lui Mazăre aduc aminte de faimoasa afirmaţie a premierului Ponta - "dacă nu câştigăm prezidenţialele scapă cine poate".