Papahagi: E strigător la cer că Ponta poate conduce în 2015 guvernul unui stat membru UE şi NATO

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Profesorul universitar Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori al partidului M10, a prezentat o listă succintă cu motivele pentru care este de părere că premierul Victor Ponta, pus recent sub urmărire penală în cazul Şova, ar trebui să îşi înainteze demisia din funcţie.

"Unii spun că Ponta n-are de ce să demisioneze, că nu procurorii răstoarnă guvernele etc., etc. Ba are de ce. Fiindcă e plagiator dovedit şi a declarat pentru El País că va demisiona. Fiindcă a organizat o lovitură de stat care a înspăimântat lumea civilizată. Fiindcă a fraudat votul la Referendum (prin Dragnea, condamnat) şi în diaspora (prin Corlăţean şi Meleşcanu, demisionari). Fiindcă e urmărit penal şi a declarat el însuşi că va demisiona în acest caz.

Fiindcă a minţit că nu a fost asociat cu Şova, deşi declaraţia de interese demonstrează contrariul. Orice prim-ministru occidental demisiona de zece ori în condiţii similare. Nu e vorba de folosirea justiţiei pentru a răsturna un guvern, ci de realitatea strigătoare la cer că un om cu pasivul de fraudă intelectuală, economică şi politică al lui Ponta poate conduce în 2015 guvernul unui stat membru UE şi NATO", a afirmat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook