Papahagi: Mulţi dintre ofiţerii SRI se plictisesc. Îşi iau al doilea job în politică, în presă, în învăţământ, în business

Serviciul Român de Informaţii este, după FBI, serviciul secret cu cel mai mare număr de agenţi din zona NATO, are chiar mai mulţi decât Turcia, unde atentatele teroriste sunt cât se poate de frecvente, susţine Adrian Papahagi.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

"După FBI, SRI este serviciul secret din zona NATO cu cel mai mare număr de agenţi (ofiţeri): 12.000. De 3 (trei!) ori mai mulţi decât MI5 în UK, insuliţa aia mică şi săracă din oceanul Atlantic, scutită de ameninţări teroriste, spre deosebire de România, ţinta tuturor nebunilor.", scrie ironic, pe contul său de Facebook, Adrian Papahagi, membru fondator al partidului M10.

Politicianul a amintit, pe acelaşi ton, de ultimile "capturi" ale SRI - Beke Istvan, secuiul acuzat că intenţiona să creeze un dispozitiv exploziv pe care urma să îl detoneze în timpul evenimentelor din Târgu Secuiesc dedicate Zilei Naţionale şi tânărul de 17 ani din Craiova acuzat de propagandă jihadistă.

"Nu-i de mirare că mulţi dintre bravii noştri ofiţeri se plictisesc după ce termină de prins islamiştii acneici din Craiova şi secuii cu artificii prin spielhosen. Aşa că îşi iau al doilea job în politică, în presă, în învăţământ, în business. Fac doctorate, deschid televiziuni, candidează (mereu cu succes) la alegeri", a adăugat Papahagi.

Întrebat pe reţeaua de socializare ce fel de patriot este dacă ia în derâdere şi minimizează, sau poate chiar tolerează şi acceptă, un tip de atitudine xenofobă şi separatistă promovată nu numai de unele cercuri ale minorităţii maghiare din Transilvania, ci şi de unele forţe politice ale Ungariei vecine, Papahagi a replicat:

"Sunt un patriot nestresat. M-aş stresa dacă ungurii ar pune bombe (ca ETA, IRA, sau ISI). Dar până una alta se mulţumesc să ne vândă kurtos kalacs şi să participe la mai toate guvernele României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne