Parisul bombardează masiv “capitala” Statului Islamic în Siria

Franţa răspunde atacurilor teroriste ce au avut loc vineri seară la Paris. Astfel, duminică seara, asupra oraşului Raqqa, considerat drept “capitala” Statului Islamic în Siria, a căzut o adevărată ploaie de foc. Franţa a efectuat 30 de raiduri aeriene în ultimele ore, ce s-au intensificat odată cu lăsarea serii.
Un avion de vânătoare francez, modelul Rafale, deasupra Mediteranei
Un avion de vânătoare francez, modelul Rafale, deasupra Mediteranei (GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)

UPDATE. ISIS susţine că obiectivele distruse de raidurile aviaţiei franceze fuseseră abandonate anterior, astfel că nu s-au înregistrat victime.

* * *

Raqqa este localitatea unde ar fi fost antrenaţi şi pregătiţi atentatorii sinucigaşi ce au atacat Parisul, informează tgcom24.mediaset.it.

Este vorba de prima reacţie militară franceză împotriva Isis, iar informaţia a fost confirmată de Ministerul francez al Apărării.

Raidurile franceze care s-au concentrat asupra centrului de comando al ISIS în capitala siriană a grupului, au implicat 10 avioane de luptă ce au lansat în total 20 de bombe asupra Raqqa, lovind un centru de recrutare jihadist, un câmp de antrenament şi un depozit de arme.

Atacurile aeriene de duminică seară au fost cele mai puternice atacuri franceze în Siria, şi au pornit din baze aeriene aflate în Emiratele Arabe Unite şi în Iordania, informează news.Sky.com

Armata franceză a avut susţinere din partea Statelor Unite ale Americii, care au oferit Franţei date şi informaţii secrete pentru raidul aerian din Siria, scrie The Wall Street Journal.