"Partidul în blugi" şi-a lansat candidaţii la europarlamentare în Centrul Vechi

Lansare candidaturi europarlamentare PMP, Bucureşti, Centrul Vechi, 4 aprilie 2014
Lansare candidaturi europarlamentare PMP, Bucureşti, Centrul Vechi, 4 aprilie 2014 (Facebook)
Loredana Diacu
05.04.2014

Partidul Mişcarea Populară, (PMP) şi-a lansat vineri seara candidaţii pentru europarlamentare în Centrul Vechi din Capitală. Fidel conceptului de "partid în blugi mereu gata de acţiune", aşa cum a caracterizat Elena Udrea partidul său, PMP a avut o lansare inedită, în aer liber, cu flash moburi, lumini, dansatori şi mere verzi.

Figurile proeminente ale partidului, Elena Udrea, Eugen Tomac, Cristian Preda, Teodor Baconschi, toţi în blugi, au dansat alături de tineri, în timp ce pe zidul Hanului Manuc era prezentate, cu jocuri de lumină verde, mesajele partidului: "PMP-energie, PMP-tinereţe, PMP-forţă". Traian Băsescu nu a participat la eveniment.

Cristian Preda a explicat că alegerea Centrului Vechi pentru lansarea candidaturii se doreşte a fi o distanţare de modelul vechi al partidelor care-şi lansează candidaturile în sediul Sălii Palatului, "unde îşi făceau congresele membrii PCR".

"În general, partidele îşi lansează candidaţii acolo unde îşi făceau congresele membrii PCR, la Sala Palatului. I-aţi văzut pe unii, veţi mai vedea şi pe alţii. Noi am ales să ne desprindem cu adevărat de acest trecut apăsător, de această povară a trecutului şi am venit în stradă, alături de oamenii simpli. Sunt aici oameni de toate vârstele, cu care intram în dialog, pe ei îi reprezentam", a spus Cristian Preda.

”Noi am ales să ne desprindem cu adevărat de această povară a trecutului. Am venit în stradă. Vrem economie europeană pentru tineri. Fermitate în relaţia cu Moscova şi prietenie cu SUA. Vrem unirea cu fraţii din Moldova în cadrul Uniunii Europene. Nu ne-am găsit loc în sala în care se făceau congresele partidului comunist”, a mai declarat Preda.

La rândul ei, Elena Udrea, care a abandonat de această dată pantofii cu toc, apărând în blugi şi balerini, Elena Udrea a descris evenimentul ca pe un semnal că PMP este altfel", "un partid dinamic, pentru tineri, dar nu numai pentru ei, o formaţiune care nu şi-a pus rude şi pile pe listele pentru europarlamentare şi vrea să facă o schimbare."

”O primă prezentare am vrut să fie în faţa candidaţilor, în faţa unui electorat tânăr, oameni care se găsesc în centrul istoric. Am vrut să dăm un semnal că PMP face schimbări, de la oameni pe care îi propunem. Am vrut să dăm semnalul PMP este altfel. (...) PMP face cu adevărat o schimbare. Noi nu am pus rude şi pile pe liste. Suntem un partid care se pregăteşte să schimbe România. ”, a declarat Udrea.

Eugen Tomac a reiterat ideile Elenei Udrea, afirmând că partidul său este destinat tinerilor şi se află în mijlocul lor tocmai pentru a arăta că se poate face politică şi altfel: "Ştim că tinerii nu trec pragul sediilor de partide, că nu vor să participe la şezători politice. Am venit astăzi ca să le dăm acest semnal, că se poate face politică şi altfel. Eu sunt un om împlinit, pentru că soţia mea nu se regăseşte pe lista PMP (pentru europarlamentare - n.red.) ", a declarat Tomac.

Bucureştenii şi turiştii care au asistat la eveniment au primit câte un măr verde de la militanţii PMP: "PMP reprezintă viitorul, un măr verde, un măr proaspăt. PSD reprezintă trecutul", a declarat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor