PAS: Majoritatea cetăţenilor doresc alegeri anticipate. Deputaţii lui Plahotniuc şi Şor doar vor adânci criza pandemică şi economică

Paşa Parfeni - interpret din R. Moldova în faţa Parlamentului de la Chişinău
Paşa Parfeni - interpret din R. Moldova în faţa Parlamentului de la Chişinău (facebook.com/Pasha Parfeni)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) cheamă partidele politice din Parlament la dialog pentru a agrea o strategie comună privind vaccinarea în masă a populaţiei şi respectarea cu stricteţe a normelor de protecţie anti-COVID.

În opinia formaţiunii, aceste două măsuri sunt primordiale pentru ieşirea cât mai rapidă din criza pandemică şi economică. Orice dezbateri politice pe acest subiect vor dăuna grav eforturilor de depăşire a crizei.

În acest sens, PAS anunţă că va vota pentru iniţiativa de simplificare a procedurii de achiziţionare urgentă a vaccinurilor anti-COVID.

Totodată, PAS reiterează că cea mai rapidă cale către stabilitate politică este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, aşa cum îşi doreşte marea majoritate a cetăţenilor.

„Componenţa actuală a Parlamentului, dominată de deputaţii lui Plahotniuc şi Şor, nu reprezintă voinţa poporului şi doar va adânci criza”, se arată într-o declaraţie PAS.

După şedinţa de joi a executivului politic al partidului, PSRM a anunţat că insistă în continuare pe numirea Marianei Durleşteanu la funcţia de premier şi organizarea alegerilor anticipate doar după depăşirea pandemiei. Mai mult, socialiştii au acuzat-o pe Maia Sandu de compromiterea procesului politic care ar fi dus la anticipate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe