Patinaj artistic: Evgheni Pluşenko trebuie să se opereze la genunchi şi spate

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko.
Patinatorul rus Evgheni Pluşenko. (JEFF HAYNES / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.02.2012

Rusul Evgheni Pluşenko, triplu campion mondial la patinaj artistic şi câştigător al titlului olimpic în 2006, la Torino, urmează să suporte două intervenţii chiurgicale, la genunchi şi spate, în loc de una, a precizat sportivul marţi, în cursul unei conferinţe de presă.

Medaliat cu aur la Campionatele Europene desfăşurate luna trecută la Sheffield (Anglia), Pluşenko a anunţat imediat după această competiţie că va renunţa la Mondialele programate la Nisa (Franţa), între 26 mai şi 1 aprilie, pentru a se opera la genunchiul stâng, într-o clinică din Munchen.

"În Germania am fost supus unui RMN, care a evidenţiat faptul că trebuie să efectuez două intervenţii chirurgicale în loc de una. În afara genunchiului, trebuie să mă operez şi la spate, care m-a făcut să sufăr pe tot parcursul sezonului", a declarat campionul rus.

Pluşenko, 29 ani, care a cucerit la Sheffield cea de-a şaptea sa medalie de aur la un Campionat European, afirmase atunci că, "după operaţie, mă voi pregăti pentru sezonul viitor".

Cel surpranumit "regele gheţii" şi-a făcut revenirea în competiţie în acest sezon, după o pauză de doi ani, participând la Sheffield la prima sa competiţie internaţională, în vederea Jocurilor Olimpice de la Soci, din 2014.

La Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010, Evgheni Pluşenko a cucerit medalia de argint în concursul individual masculin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor