Patricia Ţig a cucerit titlul turneului WTA 125K de la Karlsruhe (Germania)

Tenismana română a reuşit frumoasa performanţă în urma victorie obţinute în ultimul act în faţa belgiencei Alison van Uytvanck cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig. (LIQUI MOLY OPEN Karlsruhe/facebook)

Patricia Maria Ţig (25 ani, 223 WTA) continuă să evolueze la nivel înalt - vicecampioana de la BRD Bucharest Open adaugându-şi în vitrina cu trofee un nou titlu, duminică, după ce surclasat-o în ultimul act al circuitului de la Karlsruhe (Germania), WTA 125 K, dotat cu premii totale de 125.000 de dolari, pe belgianca Alison van Uytvanck - jucătoare mult mai bine clasată în ierarhia mondială (25 ani, 65 WTA).

După un început mai puţin echilibrat, campioana noastră a reuşit să găsească răspuns la mingile oponentei sale, a început să domine tehnic şi tactic, punând-o în dificultate pe favorita numărul doi a competiţiei. Un joc excepţional făcut de reprezentanta noastră, care i-a adus cel mai important titlu al carierei după o oră şi 38 de minute.

Patricia va fi răsplătită cu un cec în valoare de 20.000 de dolari, respectiv 160 de puncte WTA, care o vor propulsa în top 150 al ierarhiei mondiale.

Până acum cel mai preţios titlu al româncei a fost cucerirea turneului ITF 25k H Merida 2014. Patricia Ţig a mai jucat în cariera sa două finale WTA, prima în 2015 la Baku şi alta luna trecută la Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport