Patricia Ţig, părăseşte prematur competiţia WTA de la Palermo (video)

Tenismana română a cedat în două seturi identice în faţa estoniencei Anett Kontaveit, scor final 6-3, 6-3, în runda inaugurală a circuitului WTA 'Palermo Ladies Open'.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig. (Getty Images)
Marius Drăgoi
05.08.2020

Patricia Ţig (26 ani, 85 WTA) a avut parte în startul tabloului de simplu din cadrul circuitului WTA 'Palermo Ladies Open' - dotat cu premii totale în valoare de 163.103 euro, de o jucătoarea mult mai bine clasată în ierarhia mondială a tenisului feminin.

Reprezentanta noastră s-a duelat cu favorita numărul patru a competiţiei italiene, estoniana Anett Kontaveit (24 ani, 22 WTA), aceasta din urmă obţinând până la urmă victoria destul de dificil, după un meci echilibrat, diferenţa pe tabela de marcaj de la finalul întâlnirii fiind dată de o mai bună concentrare şi o ambiţie mărită arătată de sportiva din Estonia, care a reuşit să gestioneze inteligent momentele cheie ale jocului.

Partida a durat o oră şi 34 de minute de joc efectiv. Scor final 6-3, 6-3.

În meciurile directe Kontaveit conduce acum cu 2-1, după ce Patricia s-a impus în 2015, în optimi la Sankt Petersburg, cu 6-3, 6-3, iar estoniana a câştigat în acelaşi an la Vancouver, cu 3-6, 6-0, 6-1, în optimi.

Ţig va primi pentru participare un cec de 1.855 de euro şi un punct WTA.

La dublu, jucătoarea română Elena Bogdan alături de unguroaica Reka-Luca Jani au cedat ieri în manşa inaugurală în faţa cuplului Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Elixane Lechemia (Franţa), în două seturi, scor final 6-3, 6-2.
Pe tabloul de dublu mai avem cinci reprezentante:

Perechea Cristina Dinu şi Andreea Mitu, care vor întâlni în primul tur tenismenele ţării gazdă Giulia Gatto-Monticone/Jasmine Paolini,

respectiv Irina Begu şi Gabriela Ruse, care se vor duela cu olandezele Bibiane Schoofs/Rosalie van der Hoek.

Raluca Olaru şi ucraineanca Daiana Iastremska, capi de serie numărul doi, vor juca în primul tur contra cuplului Arantxa Rus (Olanda)/Tamara Zidansek (Slovenia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor