PE aprobă un acord ce va duce la creşterea importurilor de carne de vită americană în UE

Ferma de vaci (DUDA PINTO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.03.2012

Parlamentul European şi-a exprimat susţinerea pentru un acord care va permite creşterea importurilor de carne de vită din SUA şi Canada în UE.

O dispută privind hormonii de creştere folosiţi la fermele de vite din America de Nord au dus la un veritabil război comercial, care durează de mai mult de 20 de ani.

Noul acord fixează o cotă anuală de import de 48.200 de tone de carne de vită care nu a fost tratată cu hormoni de creştere.

La rândul lor, Statele Unite şi Canada urmează să ridice restricţiile vizând o serie de produse agricole europene.

Însă interdicţia de import în UE a cărnii şi produselor de carne tratate cu hormoni rămâne în vigoare, deşi Organizaţia Mondială a Comerţului a decis în 1997 că este ilegală.

UE a impus embargoul în 1988, din cauza a şase hormoni de creştere prezenţi în peste 90% din carnea de vită provenind din SUA şi Canada.

Comisia pentru agricultură a PE a afirmat că impactul acordului asupra pieţei europene va fi, probabil, redus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor