Percheziţii la Constanţa pentru pentru evaziune şi spălare de bani. Este vizat un sponsor a lui Nicuşor Constantinescu

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)
Loredana Diacu
09.10.2014

Procurorii DIICOT efectuează 15 percheziţii în Constanţa, fiind vizate 80 de firme, pentru evaziune şi spălare de bani, Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, printre suspecţi este şi un om de afaceri care în 2012 ar fi sponsorizat campania celebrului baron PSD Nicuşor Constantinescu.

Potrivit surselor citate, printre cele 80 de firme percheziţionate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sunt şi unele de publicitate.

Cele aproximativ 80 de firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani ar fi achiziţionat fictiv "de la produse textile până la servicii de publicitate", au declarat sursele judiciare.

Procurorii au emis mandate de aducere pe numele a patru persoane, pentru audieri. Printre acestea este şi un om de afaceri care în 2012 ar fi sponsorizat campania electorală a lui Nicuşor Constantinescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Reamintim că pe numele lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost emis un mandat de arestare preventivă la începutul acestei luni de Tribunalul Constanţa.

Baronul de Constanţa se află în prezent în SUA, teoretic, la tratament. În presă au apărut, însă, înregistrări video care îl arată pe Constantinescu relaxându-se la terase, fumând sau făcând cumpărături în hipermarketuri.

Baronul de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în al treilea este acuzat că a decis atribuirea ilegală de terenuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor