Percheziţii la medici ce luau mită pentru întocmirea dosarelor de pensionare ilegale

(photos.com)
Flori Mladin
13.03.2014

Procurorii Parchetului General efectuează joi percheziţii la cabinetele şi locuinţele unor medici din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, după ce trei cadre medicale au fost prinse în flagrant că luau mită de la persoane care doreau să se pensioneze fără să îndeplinească condiţiile legale. Pentru acest serviciu, medicii primeau în schimb o sumă de bani echivalentă cu o pensie.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane, medici specialişti de medicina muncii de la cabinetele de expertiză medicală din Caransebeş şi Moldova Nouă, a unor infracţiuni de corupţie”, scrie în comunicatul procurorilor.

Ca urmare, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru fapte de luare de mită săvârşite de cadre medicale care făceau o încadrare la un grad de invaliditate nejustificat a unor persoane, contra unor sume de bani.

Cadre medicale trimise în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat pe 25 februarie cercetările într-o cauză ce viza activitatea infracţională a mai multor persoane - majoritatea fiind cadre medicale - care eliberau acte medicale pentru obţinerea frauduloasă de permise auto şi de port armă.

Ca urmare, pe 25 februarie 2014 s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 9 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu.

La nivelul anului 2013, pe raza Municipiului Târgu Jiu existau mai multe cabinete medicale la care unii dintre inculpaţi erau asociaţi sau administratori şi care se ocupau cu întocmirea de certificate medicale necesare eliberării sau reînnoirii permisului de conducere şi de port armă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor