Peste 13.000 de soldaţi din 24 de ţări vor participa la exerciţiile militare din Iordania

Exerciţii militare în Iordania.
Exerciţii militare în Iordania. (youtube.)

Iordania a dezvăluit că va găzdui, începând cu 25 mai, o serie de manevre militare la care vor participa peste 13.000 de soldaţi din 24 de ţări, printre care şi 6.000 de soldaţi americani.

Exerciţiile multinaţionale, denumite Eager Lion, vor dura două săptămâni şi se vor încheia pe 10 iunie. Această ediţie a exerciţiilor va fi organizată de Iordania şi Statele Unite şi va reuni un număr mult mai mare de trupe comparativ cu ediţia din 2013. Cu un an în urmă, la exerciţiile din Orientul Mijlociu, desfăşurate pe timpul războiului din Siria, au participat 8.000 de trupe din 19 ţări.

„Exerciţiile vor consta din forţele terestre, aeriene şi navale adunând un total de peste 13.000 de trupe”, a anunţat Petra, agenţia de presă oficială a Iordanului.

Exerciţiile anuale, care se vor întinde de pe 25 mai până pe 10 iunie, vor avea ca obiectiv principal combaterea insurgenţelor şi dezvoltarea interoperabilităţii forţelor armate cât şi managementul situaţiilor de criză.

„Scopul acestora este combaterea terorismului şi a insurgenţelor şi dezvoltarea capacităţii de a plănui şi a executa operaţiuni comune”, a notat Petra.

Oficialii iordanieni au anunţat că Statele Unite vor mobiliza unul din cele mai mare contingente prezente la Eager Lion, care vor cuprinde 6.000 de soldaţi.

Pe 14 mai, secretarul Apărării al Statelor Unite, Chuck Hagel, a discutat modul de desfăşurare a exerciţiilor împreună cu omologul său, generalul Mashal Al Zaben.

Printre subiectele dezbătute de cei doi s-au aflat „cooperare militară, mijloacele de consolidare a securităţii frontierelor şi problemele regionale”.

Statele arabe vor juca un rol major în timpul exerciţiilor. La acestea vor mai participa cinci din şase membri ai Consiliului de Cooperare din Golf cât şi Egiptul, Irakul şi Libia.

„Manevrele vor include forţe terestre, aeriene şi navale, agenţi de securitate cât şi mii de civili care vor efectua operaţiuni de management al crizei”, a precizat Petra.

Vineri, Israelul şi Statele Unite au demarat un exerciţiu militar ce reuneşte peste 5.000 de soldaţi, exersând apărarea împotriva atacurilor concomitente lansate dinspre Iran, Siria, Cisiordania şi Liban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe