Peste 90 de artişti din Moldova la expoziţia de caritate "Seara de Artă 2014"

Tablouri, pictură naivă
Tablouri, pictură naivă (Epoch Times România)

Câteva zeci de persoane au vizitat ieri seara expoziţia de caritate cu vânzare "Seara de Artă 2014". La cea de-a XI-a ediţie şi-au prezentat lucrările peste 90 de artişti din R. Moldova, informează Moldpres. Margareta Timofti, Prima Doamnă a Republicii Moldova a notat la inaugurare că evenimentul încearcă să pună în valoare arta plastică din ţară şi obiectele lucrate manual.

"Expoziţia este organizată de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova, al cărei membru sunt de trei ani. Alte două evenimente desfăşurate de Clubul Internaţional al Femeilor sunt "Fashion Show" şi "Târgul de Crăciun", care au menirea să susţină industria uşoară din R. Moldova", a adăugat Margareta Timofti.

Marie Moser, preşedinte al Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova şi soţia Ambasadorului SUA în R. Moldova a spus că toţi banii colectaţi de pe urma expoziţiei vor merge către ONG-ul "Hospice Angelus", care oferă servicii de îngrijiri paliative persoanelor ce suferă de cancer şi HIV/SIDA.

În cadrul evenimentului "Seara de Artă 2014" au fost expuse picturi, sculpturi, suvenire, covoare, bijuterii, obiecte împletite, croşetate, jucării etc.

Elena Pădureanu, directorul unui magazin din Chişinău a precizat pentru MOLDPRES că a venit la expoziţie cu jucării moi din materiale textile naturale, produse în R. Moldova. "Aceste obiecte costă circa 200 de lei, dar sunt non-alergice, fără metale grele şi substanţe toxice, se potrivesc chiar şi nou-născuţilor. Le exportăm în Germania şi Franţa, acolo jucăriile noastre se vând în farmacii", a adăugat Elena Pădureanu.

Preţul obiectelor expuse varia de la 10 lei, cit costau suvenirele, până la 4 mii de lei (circa 200 de euro), pentru un covor din lână ţesut manual.

Clubul Internaţional al Femeilor a fost fondat în anul 1997. Până în prezent, datorită evenimentelor precum "Seara de Artă", "Târgul de Crăciun", "Fashion Show", au fost colectaţi peste 450 de mii de dolari SUA. Banii au fost alocaţi pentru diverse proiecte de caritate, în special care vizau copiii şi femeile nevoiaşe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură