Petre Tobă se ţine de doctorat. A depus plângere penală pentru abuz în serviciu la CNATDCU

La un pas să-şi piardă definitiv doctoratul şi să devină posesorul unui verdict oficial de plagiat, fostul ministru Petre Tobă mută lupta în instanţă.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Pe cale să fie declarat oficial plagiator, fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a depus luni, la Parchetul General, o plângere penală de abuz în serviciu împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice responsabile să-i analizeze teza de doctorat, dar şi a membrilor acesteia din urmă, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Fostul ministrul este nemulţumit de membrii forului superior al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care au a decis să respingă un raport realizat de o primă comisie de specialitate în cazul său.

Motivele invocate atunci de specialişti au stârnit un val de nemulţumire în spaţiul public, comisia fiind acuzată că a făcut flick-flack-uri cu logica şi bunul-simţ pentru a-l "spăla" pe Tobă de acuzaţia de plagiat.

După ce a fost respins prin vot respectivul raport, preşedintele CNATDCU a fost desemnat să numească o comisie din exteriorul Consiliului General care să se pronunţe pe marginea acuzaţiilor supuse controlului instituţiei, iar în urmă cu puţin timp acea comisia a dat verdict de plagiat "masiv". Urmează acum votul final în Consiliului General al CNATDCU.

Reamintim că Petre Tobă a fost acuzat de jurnalista Emilia Şercan că a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.